Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Mancare
De Varza Murata cu Bacon Si Smantana este o mancare clasica de iarna
unde ingredientele principale sunt varza murata si carnea de porc, sau
afumatura. O reteta delicioasa pentru romanii de pretutindeni, care nu
au neaparat acces la varza murata in butoi.Mancare de Varza Murata cu Bacon si Smantana
- 500 g de bacon sau carne de porc taiata bucatele (daca e mai grasa, e mai buna)
- 1 ceapa (alba sau rosie) mare taiata marunt
- 1 borcan de varza murata sau o capatana de varza murata
- 2-3 linguri de ulei
- 1-2 frunze de dafin
- 1 lingurita de piper proaspat macinat
- 1 lingurita de cimbru
- 3-4 linguri de rosii taiate marunt, bulion sau suc de rosii
- apa cat sa acopere varza
Mod de preparare:
- Incalziti cuptorul la 180C. Vom baga varza cu carne la cuptor dupa ce o vom incepe de gatit pe aragaz.
- Taiati baconul sau carnea de porc in bucati potrivite.
- De asemenea taiati ceapa marunt si adaugati-o peste carne.
- Puneti uleiul in cratita si perpeliti carnea impreuna cu ceapa pana se inmoaie.
- Pregatiti varza murata. spalati-o in cateva ape, ca sa scoateti surplusul de sare din ea, apoi taiat-o fideluta si puneti-o in cratita peste carne si ceapa.
- Adaugati frunzele de dafin, piperul si cimbrul. Amestecati.
- Adaugati un pic de apa, cat sa acopere fundul cratitei si varza sa nu se lipeasca.
- Apoi, puneti rosiile maruntite, sucul de rosii sau bulionul, ce aveti si ce preferati.
- Acum puteti adauga un pic mai multa apa, cat sa se formeze un sos si sa poata fierbe.
- O lasam sa fiarba cateva clocote, apoi o putem pune in cuptorul incalzit in prealabil.
- Lasati varza sa se fiarba in cuptor pana cand se rumeneste deasupra si apa a scazut la jumatate.
- O puteti servi calda, cu smantana pe deasupra. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.