Am pregătit o mâncare de duminică pentru diverse gusturi, combinând ce aveam la îndemână.
Mancare de iarna |
- 2 pulpe de curcă mai tânără, gât şi aripi
- 1 bucată de muşchi afumat
- 1/2 ţelină
- 1 pătrunjel rădăcină
- 4 cepe
- 5 morcovi
- 1 gulioară
- 1 felie de bostan
- 1 varză mică
- 1 borcan de roşii mici în bulion
- sos de soia
- ghimbir
- ardei iute
- maioneză de casă
- cartofi fierţi
- castraveţi muraţi
- 1 gogoşar proaspăt
- 2 ouă
- curry
- mărar verde (la varză)
- patrunjel verde, pentru supă
- un borcan de 700 ml cu roşii în bulion
MOD DE PREPARARE:
Am pus carnea cu legumele de supă (morcov, ţelină, pătrunjel, gulie, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, câteva boabe de piper, sare) în oală sub presiune. Am lăsat 40 de mninute de când a început să fiarbă.
Am fiert cartofii în coajă şi oul pentru maioneză în apă cu sare.
Am scos legumele şi am strecurat supa. Dintr-o parte din legume, plus o pulpă şi aripile a făcut soţa mea salată de boeuf că le taie milimetric (eu nu am răbdare la aşa ceva). Am pregătit maioneza din oul fiert şi un gălbenuş crud, 1 lingură de muştar şi ulei.
Carnea afumată am tăiat-o felii şi am prăjit-o puţin că aşa-i place soţiei.
Separat, am făcut o mâncare pe placul meu. Am călit 2 cepe şi 1 gogoşar puţin. Am adăugat felia de dovleac bucăţi,varza fideluţă şi am călit iar, apoi am adăugat nişte supă. Am pus nişte carne din cea afumată şi prăjită, 1 pulpă de curcă şi gâtul, ce a mai rămas din legumele fierte (gulia, o parte din ţelină, un morcov, ceapa fiartă). Am adăugat un borcan de 700 ml cu roşii în bulion (pus de mine astă-vară), sos de soia şi ghimbirul feliuţe subţiri (cam cât un deget mic). Ghimbirul l-am pus mai la început să se moaie bine.
Pentru că îmi place picant, am pus şi o linguriţă de pastă de ardei iute şi nişte curry.
Câţiva cartofi fierţi se pot servi lângă carnea prăjită, iar 2-3 se adaugă la salata de boeuf/curcă! În supă se pot pune găluşte sau tăieţei. Pentru găluşte să amestecaţi oul bătut cu grişul cam cu 10 minute înainte de a le pune în supă, ca să aibă timp să se umfle grişul.
Uite aşa facem feluri diferite dintr-un foc şi avem pe mai multe zile papa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.