Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati" nu uita sa-l faci la cei pe care-i dragi.
Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

Ingrediente:
  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 pastarnac
  • 11 feliute slanina afumata
  • 4-5 carnati afumati de casa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • foi de dafin
  • cimbru uscat
  • piper boabe
  • sare
 Mod de preparare:
 
  • Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(eu o pun de obicei de seara pana a doua zi dimineata).
    A doua zi scurgem de apa si spalam bine fasolea sub jet de apa rece. Se pune la fiert si se schimba apa de doua ori. De fiecare data spalam fasolea, de data aceasta cu apa calduta. Dupa aceasta operatiune punem fasolea in apa calda (apa trebuie sa acopere fasolea si chiar sa depaseasca nivelul acesteia) si dam la foc.
     
  • Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete,morcovul si pastarnacul taiate rondele si telina taiata fasiute. Condimentam cu sare si lasam la fiert sub capac avand grija sa amestecam din cand in cand.
     
  • In acest timp ne ocupam de slaninuta si de carnati. Taiem slaninuta felii,o crestam si apoi o punem la prajit in cateva linguri de ulei(nu prea multe deoarece slaninuta lasa si ea grasime). Lasam la rumenit
     
  • Iar apoi scoatem bucatile de slaninuta rumenite pe o farfurie pe care am pus hartie de prosop.
    In aceiasi tigaie punem apoi carnatii taiati bucati potrivite si ii lasam pana cand acestia sunt bine facuti si rumeniti frumos.
     
  • Spre finalul fierberii adaugam in oala cu fasole cateva boabe de piper,cateva foi de dafin,cimbru uscat,slaninuta ,carnatii, bulionul si potrivim de sare. Amestecam prin miscarii ale cratitei stanga-dreapta. Fasolea trebuie sa fie acoperita de zeama(daca este nevoie mai adaugam niste apa calduta).
     
  • Dam la cuptor si lasam pana cand scade avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam cu aceleasi miscari stanga-dreapta.
     
  • Cand fasolea este bine scazuta scoatem din cuptor si servim cu ceva muraturi sau cu ceapa rosie.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!