Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Vinete
umplute cu carne sau Karniyarik, o reteta turceasca cu o savoare
deosebita, o reteta de vara, pe care o recomand cu drag. Vinetele
pregatite astfel sunt absolut delicioase. Vinete umplute cu carne (Karniyarik)
10 vinete potrivite
1 kg carne tocata
1 ceapa
3 catei usturoi
1 ardei gras
2 linguri bulion
4-5 rosii
1 legatura patrunjel verde
sare, piper
ulei de masline
Mod de preparare:
Alegem cateva vinete nu foarte mari.
Le spalam, indepartam coditele si taiem o fasie deasupra, pe lungime.
Scobim vinetele cu ajutorul unei lingurite si tocam cubulete mici miezul scobit.
Tocam
marunt ceapa si usturoiul iar ardeiul il taiem cubulete. Le sotam pe
toate in cateva linguri de ulei de masline. Adaugam miezul vinetelor si
le lasam pana se inmoaie.
Adaugam
carnea tocata, bulionul, o rosie taiata cubulete, sarea si piperul si
lasam la foc mic sa fiarba incet pana carnea este gatita.
Prajim vinetele in ulei pe toate partile.
Asezam vinetele in tava.
Punem in fiecare vanata umplutura de carne.
Asezam
pe fiecare vanata felii de rosii.
Dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade. Presaram patrunjel tocat din abundenta. Optional se pot servi cu iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.