Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Saptamana aceasta va propun o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa!
Tortellini la cuptor |
- o cutie 250gr tortellini proaspeti cu umplutura de
prosciutto crudo
- 500gr pasta de rosii
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 3 catei usturoi
- ulei de masline
- sare, piper, busuioc
- 200 gr piept de pui afumat
- 100 – 150 gr mozzarella rasa
Mod de preparare:
- Punem la fiert apa pentru paste, in care adaugam un varf de sare si putin ulei de masline, ca sa nu se lipeasca
- Intre timp, tocam marunt ceapa, usturoiul, dam morcovul pe razatoare si apoi le calim in ulei de masline incins pana ce devin translucide
- In alta tigaie se pune pieptul de pui la prajit pentru 2-3 minute in putin ulei de masline, apoi se amesteca cu legumele
- Adaugam pasta de rosii peste amestecul de legume si pui si lasam sa fiarba la foc mediu sau mic timp de 10 min
- Spre final, potrivim sosul de sare, piper si busuioc
- Punem tortellini in apa care fierbe si ii lasam in jur de minute, cu atentie insa sa nu se desfaca. Daca incep sa se desfaca din forma, inseamna ca sunt prea fierti.
- Punem tortellini intr-o sita si ii trecem printr-un jet de apa rece, apoi ii lasam sa se scurga bine
- Pana se scurg tortellini, pregatim vasul de yena in care ii vom prepara la cuptor: punem o lingura de ulei de masline pe fundul tavii, apoi 2 linguri din sosul preparat si le amestecam, acoperind fundul vasului
- Punem tortellini in vas, iar peste turnam sosul. Daca
aveti un vas mai mic, puteti pune compozitiile in straturi: unul de
paste, altul de sos, si tot asa. Deasupra acoperim totul intr-o ploaie
de mozzarella rasa.
- Puneti totul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute la 200 de grade.
- Cand serviti, mai puteti presara deasupra parmesan ras si busuioc proaspat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.