Reteta de burger cu cartofi, special pentru acele momente in care ti se face pofta de un burger.
Burger cu cartofi |
Pentru burger:
- 1 cartof;
- 1/2 cana de mei uscat;
- 1/2 cana de fulgi de ovaz;
- 2 linguri de coriandru proaspat;
- 1 lingurita si jumatate de praf usturoi;
- 1 lingurita de chimen;
- 1 lingurita de sare;
- 1/2 lingurita de piper;
- 1 ceasca de porumb;
- 2 linguri de ulei de masline;
- 4 chifle pentru hamburger;
Pentru sos:
- 1 mar copt;
- 3 iaurturi;
- 1 lingurita de suc de lamaie;
- un varf de cutit de sare;
- o rosie taiata cubulete;
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 200° C. Lasa cartoful la copt 50–60 minute pana devine moale. De indata ce cartoful s-a copt, pune meiul in cuptor 20-30 minute pana ce devine si acesta moale.
2. Cartoful copt si racit trebuie amestecat pana la omogenizare intr-un vas cu ovazul, coriandrul, praful de usturoi, chimenul, sarea, piperul si o lingura de ulei.
3. Intr-un alt vas, se amesteca impreuna mixul de cartofi cu porumbul si meiul. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Din amestec se formeaza chiftele si se gatesc in tigaie, pe ambele parti, pana cand capata o culoare maronie.
4. Piseaza mar-ul cu si amesteca-l cu cele 3 iaurturi, sare, cubuletele de rosii si sucul proaspat de lamaie.
Tot ce mai ai de facut este sa iti aranjezi burgerul cum iti place tie. Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.