Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort de popcorn cu ciocolată albă și caramel sărat

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Zilele speciale devin și mai însemnate când avem ocazia să oferim celor dragi un desert festiv, realizat cu drag și migală. Iată o rețetă de tort de popcorn, cu ciocolată și caramel sărat, o senzație de arome și texturi de neuitat.

Tort de popcorn cu ciocolată albă și caramel sărat
Tort de popcorn cu ciocolată albă și caramel sărat

Ingrediente:

Pentru blat

250g unt

200g zahăr brun

4 ouă

200g făină 

80g cacao

1 linguriță de praf de copt

4 linguri de lapte

4 linguri sos de caramel gros

Pentru crema ganache

350g de ciocolată albă

250 ml smântâna lichidă

Pentru popcornul caramelizat

100g zahăr pudră

15g popcorn sărat

Mod de preparare:

Amestecă untul și zahărul până ce acestea se topesc, bate cu grijă ouăle, apoi mixează-le în făină, cacao și pudra de copt. Adaugă peste toate și laptele, până obții un aluat ușor. Așează compoziția într-o tavă rotundă în cuptor, pentru 25 de minute, până când blatul se ridică din tavă. Nu te lăsa cuprinsă de nerăbdare și mai lasă-l să se odihnească 5 minute, după ce stingi focul.

Până se răcește pufosul blat, poți pregăti crema ganache: topește pe foc, într-o crăticioară, ciocolata albă împreună cu smântâna și amestecă încet în lichid. Când e gata, pune crema deoparte, pentru a căpăta consistența perfectă.

A sosit și momentul preferat al rețetei noastre: pregătirea popcornului. Topește zahărul într-o tigaie antiaderentă. După ce vei vedea primele picături dulci de zahăr topit, înclină ușor tigaia pentru a încuraja restul zahărului să se topească. Cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecă până când cristalele de zahăr se dizolvă complet, căpătând culoarea încântătoare a mierii.

Oprește focul, adaugă 2 linguri de apă, apoi pune tigaia din nou pe foc, pentru ca toate micile cocoloașe care s-au format să se topească. Apoi adaugă popcornul, amestecă până ce toate floricelele de porumb se leagă frumos de zahărul topit, după care scoate-le pe o tavă, pentru a se răci.

Taie blatul în trei straturi și umple-l cu crema de ciocolată, inclusiv stratul de deasupra. Dacă îți mai rămâne cremă, tapetează și marginile tortului, dar nu total, pentru un rezulat perfect de imperfect..

O zi minunat de dulce și sărată vă dorim!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!