Zilele speciale devin și mai însemnate când avem ocazia să oferim celor dragi un desert festiv, realizat cu drag și migală. Iată o rețetă de tort de popcorn, cu ciocolată și caramel sărat, o senzație de arome și texturi de neuitat.
Tort de popcorn cu ciocolată albă și caramel sărat |
Pentru blat
250g unt
200g zahăr brun
4 ouă
200g făină
80g cacao
1 linguriță de praf de copt
4 linguri de lapte
4 linguri sos de caramel gros
Pentru crema ganache
350g de ciocolată albă
250 ml smântâna lichidă
Pentru popcornul caramelizat
100g zahăr pudră
15g popcorn sărat
Mod de preparare:
Amestecă untul și zahărul până ce acestea se topesc, bate cu grijă ouăle, apoi mixează-le în făină, cacao și pudra de copt. Adaugă peste toate și laptele, până obții un aluat ușor. Așează compoziția într-o tavă rotundă în cuptor, pentru 25 de minute, până când blatul se ridică din tavă. Nu te lăsa cuprinsă de nerăbdare și mai lasă-l să se odihnească 5 minute, după ce stingi focul.
Până se răcește pufosul blat, poți pregăti crema ganache: topește pe foc, într-o crăticioară, ciocolata albă împreună cu smântâna și amestecă încet în lichid. Când e gata, pune crema deoparte, pentru a căpăta consistența perfectă.
A sosit și momentul preferat al rețetei noastre: pregătirea popcornului. Topește zahărul într-o tigaie antiaderentă. După ce vei vedea primele picături dulci de zahăr topit, înclină ușor tigaia pentru a încuraja restul zahărului să se topească. Cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecă până când cristalele de zahăr se dizolvă complet, căpătând culoarea încântătoare a mierii.
Oprește focul, adaugă 2 linguri de apă, apoi pune tigaia din nou pe foc, pentru ca toate micile cocoloașe care s-au format să se topească. Apoi adaugă popcornul, amestecă până ce toate floricelele de porumb se leagă frumos de zahărul topit, după care scoate-le pe o tavă, pentru a se răci.
Taie blatul în trei straturi și umple-l cu crema de ciocolată, inclusiv stratul de deasupra. Dacă îți mai rămâne cremă, tapetează și marginile tortului, dar nu total, pentru un rezulat perfect de imperfect..
O zi minunat de dulce și sărată vă dorim!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.