Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

!Tort cu bezea: pavlova

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

 

Astazi prajitura Pavlova este cunoscuta si apreciata in lumea intreaga, iar eu va invit sa descoperiti reteta pe care o pregatesc eu!

Tort cu bezea: pavlova

Tort cu bezea: pavlova

Ingrediente:

· 

  6 albusuri

· 300 gr zahar

· O lingura amidon

· O lingura zeama lamaie

· O lingurita vanilie

· 1 praf de sare

 

Crema vanilie:

· 

  6 galbenusuri

· 200 gr zahar

· 65 gr faina sau amidon

· 500 ml lapte

· 200 gr unt gras (moale, tinut la temperatura camerei)

· esenta de vanilie

 

Crema mascarpone:

· 

  300 gr mascarpone

· 200 gr smantana lichida

· 150 gr zahar pudra

 

Sos de fructe:

· 

  500 de grame de amestec de fructi congelate

· 150 grame zahar

· 2 lingurite amidon

 

Mod de preparare:

· 

   Albusurile se mixeaza pana devin spuma, apoi se adauga zaharul tos in 3 pasi, se mixeaza 12-15minute pana cand zaharul nu se mai simte

· Adaugam restul ingredientelor si mixam inca un minut

· Incalzim cuptorul la 100 de grade,

· Pe o tava tapetata cu hartie de copt desenam doua cercuri, lasam spatiu intre ele si le umplem cu bezeaua,

· Se coc la 100 de grade timp de 120 de minute, cu ventilatie

· Vom obtine o bezea crocanta la exterior si moale la interior

 

Crema mascarpone:

· 

   Se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza cateva minute cu pana obtinem o crema untoasa

 

Crema de galbenusuri: 

· 

   Cele 6 galbenusuri se amesteca intr-un bol cu faina sau amidonul, iar zaharul si laptele se adauga treptat. Se amesteca totul foarte bine si se pun la fiert cam 6 minute,

· Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca de vas,

· Se da crema deoparte, se adauga cateva picaturi de vanilie, si se lasa sa se raceasca,

· Se bate untul spuma si se adauga in crema racita de galbenusuri, folosind telul sau mixerul. Vom obtine o crema spumoasa

 

Sos de fructe:

· 

   Intr-o cratita punem 2-3 linguri apa, zaharul, fierbem cateva minute pana se dizolva zaharul, adaugam fructele, iar peste ele amidonul dizolvat in putina apa rece

· Lasam 3-4 minute pe foc si oprim, dupa care il punem deoparte!

 

Asamablare:

· 

   Blaturile de bezea si cremele trebuie sa fie reci

· Peste primul blat adaugam jumatate din crema de vanilie, jumatate din crema mascarpone si jumatate din sosul de fructi

· Adaugam al doilea blat si repetam operatiunea!

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!