Astazi
prajitura Pavlova este cunoscuta si apreciata in lumea intreaga, iar eu
va invit sa descoperiti reteta pe care o pregatesc eu!Tort cu bezea: pavlova
·
6 albusuri
· 300 gr zahar
· O lingura amidon
· O lingura zeama lamaie
· O lingurita vanilie
· 1 praf de sare
Crema vanilie:
·
6 galbenusuri
· 200 gr zahar
· 65 gr faina sau amidon
· 500 ml lapte
· 200 gr unt gras (moale, tinut la temperatura camerei)
· esenta de vanilie
Crema mascarpone:
·
300 gr mascarpone
· 200 gr smantana lichida
· 150 gr zahar pudra
Sos de fructe:
·
500 de grame de amestec de fructi congelate
· 150 grame zahar
· 2 lingurite amidon
Mod de preparare:
·
Albusurile se mixeaza pana devin spuma, apoi se adauga zaharul tos in 3 pasi, se mixeaza 12-15minute pana cand zaharul nu se mai simte
· Adaugam restul ingredientelor si mixam inca un minut
· Incalzim cuptorul la 100 de grade,
· Pe o tava tapetata cu hartie de copt desenam doua cercuri, lasam spatiu intre ele si le umplem cu bezeaua,
· Se coc la 100 de grade timp de 120 de minute, cu ventilatie
· Vom obtine o bezea crocanta la exterior si moale la interior
Crema mascarpone:
·
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza cateva minute cu pana obtinem o crema untoasa
Crema de galbenusuri:
·
Cele 6 galbenusuri se amesteca intr-un bol cu faina sau amidonul, iar zaharul si laptele se adauga treptat. Se amesteca totul foarte bine si se pun la fiert cam 6 minute,
· Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca de vas,
· Se da crema deoparte, se adauga cateva picaturi de vanilie, si se lasa sa se raceasca,
· Se bate untul spuma si se adauga in crema racita de galbenusuri, folosind telul sau mixerul. Vom obtine o crema spumoasa
Sos de fructe:
·
Intr-o cratita punem 2-3 linguri apa, zaharul, fierbem cateva minute pana se dizolva zaharul, adaugam fructele, iar peste ele amidonul dizolvat in putina apa rece
· Lasam 3-4 minute pe foc si oprim, dupa care il punem deoparte!
Asamablare:
·
Blaturile de bezea si cremele trebuie sa fie reci
· Peste primul blat adaugam jumatate din crema de vanilie, jumatate din crema mascarpone si jumatate din sosul de fructi
· Adaugam al doilea blat si repetam operatiunea!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.