Dovleacul este recunoscut pentru continutul ridicat de vitamine si minerale. Indiferent de modalitatea in care il prepari, vei descoperi un gust aparte. Una dintre retetele de toamna deosebite este cea pentru supa de dovleac.
Supa de dovleac |
- un dovleac de marime medie, curatat si taiat cuburi;
- doua bucati de praz;
- doua tulpini de telina tocate,
- trei catei de usturoi tocati marunt;
- sase cesti de supa de pui;
- o lingura de ulei de masline;
- o jumatate de lingurita de rozmarin;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Pentru inceput, trebuie sa calesti telina si prazul. La jumatatea procesului de pregatire a acestora adauga bucatile de dovleac si usturoiul tocat. Continua sa calesti ingredientele aproximativ 25 de minute, pana cand acestea isi schimba culoarea si se fragezesc. Nu uita sa le condimentezi cu sare si cu piper.
In continuare, trebuie sa omogenizezi, cu ajutorul blenderului, amestecul de ingrediente si cele sase cesti de supa. Cand observi ca acestea s-au transformat intr-o crema, le poti servi in boluri, dar nu inainte de a adauga rozmarinul, care ii va conferi savoarea specifica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.