M-am gandit sa fac dovlecel umplut cu carne de pui si teci si a iesit o combinatie tare buna.
Dovleceii umpluti cu piept de pui si teci de fasole |
- 250 g teci de fasole, fideluta;
- 500 g piept de pui;
- putina boia de ardei dulce;
- o ceapa;
- un morcov;
- jumatate de ardei Kapia rosu;
- putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel (uscate);
- 80 g orez;
- 500 g rosii;
- 5 jumatati de dovlecel (curatate de coaja si seminte si spalate);
- 60 g cascaval;
- doua frunze proaspete de busuioc;
- o foaie de dafin;
- cateva boabe de piper negru;
- cateva fire de patrunjel verde;
- circa 200 ml ulei;
- sare;
- apa.
MOD DE PREPARARE:
Se pune o cratita cu apa la foc impreuna cu o lingurita de sare.
Pieptul de pui se spala, se taie bucati mari si se toaca la robotul de bucatarie, apoi se caleste in 5-6 linguri de ulei cu putina sare si boia de ardei dulce.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.
Tecile oparite se taie marunt.
Dupa ce scade apa, se spala orezul si se pune peste legume, dupa care se adauga 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot. Se fierbe compozitia in continuare pana cand scade.
Jumatatile de dovlecel se aseaza intr-o cratita cu 100-150 ml ulei, se dau cu sare si se umplu cu compozitia de legume si piept de pui. In cratita se adauga putina sare, 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot, apoi se completeaza cu apa pana la gura cratitei. Se acopera dovleceii cu folie de aluminiu si se introduce cratita la cuptor.
Dovleceii umpluti cu piept de pui si teci de fasole se servesc cu patrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.