Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Contrar denumirii sale, untul de mere nu contine deloc unt. E insa numit asa datorita consistentei fine si cremoase, ce aproape ca ai spune ca e un unt!
Unt de mere cu scortisoara |
1. Spala bine toate merele si scoate-le casuta semintelor si cotorul.
2.
Taie merele cubulete si asaza-le intr-o cratita cu fund gros (ideala de
fonta!). Deasupra merelor adauta toate ingreientele ramase, inclusiv
apa, apoi amesteca pret de un minut.
3. Pune capacul cratitei si da focul mediu si lasa merele sa fiarba pentru 20-30 de minute.
4. Cand merele s-au inmuiat bine, mixeaza-le cu un mixer vertical, pana ce obtii o pasta fina.
5.
Da untul de mere inapoi pe foc, de aceasta data la foc mic si amesteca
periodic timp de 4-5 ore sau chiar mai mult, pana ce untul de mere
ajunge la culoarea auriu inchis.
6. Toarna untul de mere cu
scortisoara in 4-5 borcane sterilizate, inchide-le bine si fierbe-le la
bain-marie pentru 20 de minute, apoi lasa apa sa se raceasca complet,
inainte de a le manevra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.