Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Multă lume se teme să gătească piept de raţă. Se
face foarte uşor, cu un mic truc: întâi îl tragi la tigaie, apoi îl pui
la cuptor. Nu se va usca, va rămâne fraged şi suculent.
Pieptul de raţă cu sos de vin |
Ingrediente:
- 2 bucăţi piept de raţă
- 150 ml vin roşu
- 4 linguriţe gem de coacăze roşii
- 2 linguri ulei măsline
- sare, după gust
- piper, după gust
Mod de preparare:
Încălzeşti cuptorul la 200 ºC.
Speli pieptul de raţă, îl usuci cu şervete de hârtie şi îl laşi la
temperatura camerei 30 de minute. Crestezi partea cu pielea şi îl
condinentezi cu sare şi piper, după gust.
Încingi o tigaie la foc mediu şi prăjeşti pieptul de raţă câte 3 minute
pe fiecare parte. Transferi carnea într-o tavă şi o dai la cuptor 10-12
minute, la 180 de grade.
În timp ce raţa este la cuptor, torni vinul şi gemul de coacăze în
tigaia în care ai prăjit carnea. Amesteci încotinuu şi laşi să scadă, la
foc mic, până se îngroaşă.
Scoţi pieptul din cuptor şi îl laşi să se odihnească 10 minute, apoi Îl
tai felii şi îl serveşti cu un piure de ţelină şi reducţia de vin.
Decorezi după imaginaţie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.