Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Iată o idee pentru masa de prânz care te va da gata:
mâncărică de cartofi cu chifteluţe. Gustul fraged al cărnii rumenite se
va îmbina armonios cu cel al cartofilor moi şi cu mirodeniile!
Mâncărică de cartofi cu chifteluţe |
Ingrediente:
Pentru mânc:
3-4 cartofi medii
1 ceapă
1 căţel de usturoi
1 lingură sos de roşii sau bulion
3-4 foi de dafin
sare şi piper, după gust
1 linguriţă curry, opţional
1 linguriţă cimbru uscat, opţional
1-2 linguri ulei de măsline
Pentru chifteluţe:
1/2 kg carne tocată, de orice fel
1 ceapă
1-2 linguri ulei de măsline
sare şi piper, după gust
verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru chifteluţe,
- amesteci într-un bol
carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, asezonând cu sare şi cu piper după
gust. Cu ambele palme, umede, începi să formezi chifteluţele. Încingi
uleiul într-o cratiţă şi rumeneşti chifteluţele câteva minute. Le scoţi
şi le dai deoparte pe un şervet de bucătărie.
Pentru mâncărică,
- cureţi de coajă, speli
şi tai cartofii cuburi. Încingi uleiul în aceeaşi cratiţă şi începi să
căleşti ceapa tăiată mărunt cu usturoiul zdrobit şi cu sosul de roşii
sau bulion. Adaugi cartofii, foile de dafin, potriveşti de sare şi piper
după gust şi, dacă doreşti, presari curry şi cimbru uscat. Torni apă
cât să-i acoperi, amesteci şi laşi la foc mediu să fiarbă până ce sosul a
mai scăzut, iar cartofii s-au fiert pe jumătate.
Ulterior, adaugi chifteluţele, amesteci şi
mai laşi la foc potrivit încă 15-20 de minute.
Serveşti preparatul cald
şi decorezi cu verdeaţa preferată.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.