Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Reţeta noastră de spanac gratinat este exact aşa cum ar trebui să fie
mâncat spanacul: cu multă brânză! Te învăţăm cum să faci spanac
gratinat, cea mai bună reţetă, în aşa fel încât să nu fie zemos, dar să
un sos bogat. Este o mâncare potrivită pentru fiecare zi şi este foarte
potrivită şi pentru felul principal.
Spanac gratinat |
Ingrediente:
3 linguri unt
1 ceapă, tocată
1 căţel de usturoi, pisat
1/4 cană făină
2 1/2 căni lapte
sare
1/8 linguriţă nucşoară
1,5 kg spanac dezgheţat, tocat şi scurs
1/2 cană parmezan, dat pe răzătoare
piper
1/2 cană brânză răzuită
1 ceapă, tocată
1 căţel de usturoi, pisat
1/4 cană făină
2 1/2 căni lapte
sare
1/8 linguriţă nucşoară
1,5 kg spanac dezgheţat, tocat şi scurs
1/2 cană parmezan, dat pe răzătoare
piper
1/2 cană brânză răzuită
Mod de preparare:
Încingi cuptorul, ungi o tavă cu puţină grăsime şi dai deoparte. Pui o
tigaie mare la flacără medie şi topeşti untul. Adaugi ceapa şi laşi pe
foc 3-4 minute până devine translucidă. Adaugi apoi usturoiu şi mai laşi
un minut.
Pui făina şi laşi pe foc, amestecând din
când în când pentru încă un minut. Adaugi laptele, sare şi nucşoară şi
amesteci bine. Laşi pe foc până bolboroseşte şi apoi dai focul mai mic
şi laşi să fiarbă 10 minute, amestecând din când în când.
Storci bine de tot spanacul. E un pas foarte important! Dacă nu-i
storci bine şi nu elimini toată apa, e posibil să nu-ţi iasă reţeta. Pui
spanacul şi parmezanul în sos şi amesteci bine. Guşti şi asezonezi cu
sare şi piper, dacă este necesar.
Transferi în tavă şi presari brânza rasa. Dai la cuptor 28-30 de minute sau până se rumeneşte pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.