Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Pui în crustă de parmezan –
rețetă simplă, delicioasă, rapidă și extrem de gustoasă! O alternativă
mai rapidă și mai sănătoasă la clasicul șnițel – mai ales dacă decizi să
îl faci la cuptor în loc să prăjești în tigaie!
Pui în crustă de parmezan |
Ingrediente:
- 600 g piept de pui
- 150 g parmezan ras mărunt
- 2 ouă
- 100 g pesmet
- sare și piper, rozmarin
- puțin pătrunjel proaspăt (opțional)
Mod de preparare:
Taie felii subțiri pieptul de pui. Asezonează fiecare bucată cu sare și piper.
Pregătește 3 vase: în unul pune parmezanul ras, în unul ouăle bătute
și în altul pesmetul. Toacă pătrunjelul și amestecă-l cu ouăle bătute,
împreună cu rozmarinul.
Încinge tigaia. Dă, pe rând, fiecare bucată prin: a) parmezan
(scutură excesul); b) ouăle bătute (lasă excesul să se curgă); c)
pesmet.
Motivul pentru care scuturi excesul de fiecare dată? Dacă faci asta, nu mai riști să rămână puiul fără crustă atunci când îl pui la prăjit.
Încinge puțin ulei în tigaie. Pune 2-3 bucăți de pui și lasă-le la
prăjit 4-5 minute. Dacă vezi că se prăjește prea repede crusta, dă
focul mai mic. Întoarce pe partea cealaltă, mai lasă 5 minute la prăjit
și scoate-le pe o farfurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.