Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Vă propun să pregătiți această rețetă
extraordinară, o puteți pregăti și ca un desert minunat. Sper să vă placă rețeta și
să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc poftă bună!
PRUNE UMPLUTE CU NUCI ȘI CREMĂ DE MASCARPONE |
150 gr. – miez de nucă
Pentru siropul de vin:
2 linguri de zahăr
Pentru crema de mascarpone:
3 linguri – zahăr
½ pliculeț zahăr vanilat
Pentru decor:
Ciocolată neagră rasă
Mod de preparare:
Introduce câte o jumătate de miez de nucă în pruna uscată și pune-le deodată într-o cratiță.
Pregătește siropul de vin: Într-un bol mic pune vinul și zahărul.
Amestecă cu răbdare până zahărul se va topi. După care toarnă mixtura
peste prune.
Pune prunele la foc mare. Când ajung la punctul de fierbere, fă
focul încet, pune capacul și lasă să fiarbă circa 20-30 de minute până ce siropul va scade și se va îngroșa.
Între timp pregătește crema de mascarpone: Pune într-un bol
mascarpone, zahărul și zahărul vanilat. Cu ajutorul unui mixer de mână
mixează tot circa 4-5 minute până crema va fi pufoasă și zahărul se
va topi. Astupă crema cu o folie alimentară și pune-o la frigider.
După ce prunele au fiert, scoate-le pe o farfurie și lasă-le să se răcească complet.
După ce prunele s-au răcit, ungele deasupra cu crema care ai pus-o
mai devreme la frigider și decorează cu ciocolată neagră rasă. Pune
prunele la frigider pentru cel puțin o oră. Poftă bună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.