Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Chiar daca vremea se anunta a fi caniculara, noi tot suntem pusi pe
gatit. Dam drumul la aerul conditionat, pornim cuptoarele si scoatem din gradina cele mai faine si mai proaspete ingrediente.
Placinta sarata cu dovlecei |
Ingrediente:
- 150 gr faina alba
- 100 gr faina neagra
- 1/2 plic drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 170-200 ml apa
- Pentru umplutura:
- 1 dovlecei
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei
- 1 lingura ulei
- 2 linguri sos chili
- 1 ou + 1 albus de ou
- sare si piper
- Pentru uns: un galbenus de ou
Mod de preparare:
Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit 10 minute.
Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. Terminam de framantata cand aluatul nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru 45-60 minute.
In acest timp e numai bine sa ne ocupam de umplutura.
Curatam zucchini si il taiem felii apoi il saram si piperam si il prajim putin pe ambele parti pe un gratar sau o tigaie incinsa asa cum am facut eu - fara ulei.
Ceapa si ardeiul le feliem si le calim pe rand intr-o lingura de ulei. Punem toate legumele pe o farfurie.
Aluatul dospit il asezam pe masa de lucru tapetata cu faina si il intindem sub forma rotunda cu aprox 6 cm mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa.
Ungem aluatul cu sosul chili peste care asezam ceapa si ardeiul. Batem oul + albusul cu o furculita, punem putin sare si piper si turnam peste legume. Deasupra asezam dovlecei de jur im prejur pe toata suprafata. Tragem marginile aluatului peste umplutura.
Ungem marginea, dar si restul cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 25-30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Scoatem din cuptor, feliem si servim cald. Dar la fel de bine se poate servi si rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.