Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Pentru toti cei care purtati nume de floare ''La multi ani''!
Prajitura ''Floriilor'' |
- Blat cacao:
- 7 oua
- 10 linguri de zahar
- 7 linguri de ulei
- 7 linguri de faina
- 6 linguri nuca macinata
- 2 linguri de cacao
- un praf de sare
- esenta de rom
- Blat alb:
- 4 oua
- 8 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 2 linguri apa rece
- coaja de lamaie
- un praf de sare
- Caramel:
- 9 linguri de zahar
- 30 g unt
- Crema:
- 4 oua
- 8 linguri de zahar
- 3 linguri de ness
- 300ml lapte
- 1 budinca caramel
- 300g unt
- Glazura:
- 200 g ciocolata
- 50 g unt
- 6 linguri lapte
MOD DE PREPARARE:
Blatul colorat: batem
separat albusurile de galbenusuri adaugand zaharul in trei reprize, apoi
frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam cu celelalte
ingrediente.Tapetam tava de aragaz cu hartie de copt si turnam
compozitia obtinuta. Coacem 35-40 min.
Cat timp se coace blatul preparam compozitia pentru al doilea blat urmand acelasi procedeu; coacem 30 min. Blatul alb trebuie copt intr-o tava de aceeasi dimensiune cu cea in care am copt blatul colorat deoarece se suprapun.
Caramelizam zaharul pentru a obtine caramelul, iar la sfarsit adaugam untul; turnam repede peste blatul colorat si intindem cat putem de repede.
Lasam la racit blaturile si trecem la prepararea cremei: asezam intr-un vas oule, zaharul, laptele si budinca caramel; fierbem pana se ingroasa, amestecam mereu cu telul sa nu se prinda crema, apoi lasam crema sa se raceasca.
Pana se raceste crema, frecam untul cu 7 linguri de zahar pudra si cu nessul, adaugam apoi cate o lingura din crema racita pana incorporam totul. Intindem crema peste blatul cu caramel, asezam blatul alb, iar peste blat glazura de ciocolata. Taiem prajitura chiar maine, de ''Florii'' pana sa soseasca musafirii.;
Cat timp se coace blatul preparam compozitia pentru al doilea blat urmand acelasi procedeu; coacem 30 min. Blatul alb trebuie copt intr-o tava de aceeasi dimensiune cu cea in care am copt blatul colorat deoarece se suprapun.
Caramelizam zaharul pentru a obtine caramelul, iar la sfarsit adaugam untul; turnam repede peste blatul colorat si intindem cat putem de repede.
Lasam la racit blaturile si trecem la prepararea cremei: asezam intr-un vas oule, zaharul, laptele si budinca caramel; fierbem pana se ingroasa, amestecam mereu cu telul sa nu se prinda crema, apoi lasam crema sa se raceasca.
Pana se raceste crema, frecam untul cu 7 linguri de zahar pudra si cu nessul, adaugam apoi cate o lingura din crema racita pana incorporam totul. Intindem crema peste blatul cu caramel, asezam blatul alb, iar peste blat glazura de ciocolata. Taiem prajitura chiar maine, de ''Florii'' pana sa soseasca musafirii.;
Sfat:
Blaturile trebuie sa fie de aceeasi marime;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.