Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura ''Floriilor''

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Pentru toti cei care purtati nume de floare ''La multi ani''!
Prajitura ''Floriilor''

Prajitura ''Floriilor''

INGREDIENTE:

  • Blat cacao:
  • 7 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • esenta de rom 
  • Blat alb:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri apa rece
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Caramel:
  • 9 linguri de zahar
  • 30 g unt
  • Crema:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de ness
  • 300ml lapte
  • 1 budinca caramel
  • 300g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 6 linguri lapte

MOD DE PREPARARE:

Blatul colorat: batem separat albusurile de galbenusuri adaugand zaharul in trei reprize, apoi frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam cu celelalte ingrediente.Tapetam tava de aragaz cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. Coacem 35-40 min.

Cat timp se coace blatul preparam compozitia pentru al doilea blat urmand acelasi procedeu; coacem 30 min. Blatul alb trebuie copt intr-o tava de aceeasi dimensiune cu cea in care am copt blatul colorat deoarece se suprapun.

Caramelizam zaharul pentru a obtine caramelul, iar la sfarsit adaugam untul; turnam repede peste blatul colorat si intindem cat putem de repede.

Lasam la racit blaturile si trecem la prepararea cremei: asezam intr-un vas oule, zaharul, laptele si budinca caramel; fierbem pana se ingroasa, amestecam mereu cu telul sa nu se prinda crema, apoi lasam crema sa se raceasca.

Pana se raceste crema, frecam untul cu 7 linguri de zahar pudra si cu nessul, adaugam apoi cate o lingura din crema racita pana incorporam totul. Intindem crema peste blatul cu caramel, asezam blatul alb, iar peste blat glazura de ciocolata. Taiem prajitura chiar maine, de ''Florii'' pana sa soseasca musafirii.;

Sfat:

Blaturile trebuie sa fie de aceeasi marime;
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!