Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Cred ca aceasta reteta de penne cu crenvusti este cel mai frecvent gatita pe la noi. Aste vorba despre o reteta rapida
la care folosim crenvusti.
Penne cu crenvusti |
INGREDIENTE:
- 400g paste penne
- 400g crenvusti
- 1 ceapa rosie
- 1 ceapa galbena
- 1 ardei verde
- 1 ardei capia
- 4-5 rosii
- 50ml ulei
- 1 lingura pasta de ardei
- 2 linguri pasta de tomate
- amestec condimente
- vegeta
- piper
- 5-6 cuisoare
- nucsoara
- 50g cascaval
MOD DE PREPARARE:
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita 3-4 minute.
Se pune vegeta si piper.
Ardeiul se curata, se toaca si se pune peste ceapa si se caleste 3-4 minute.
Se pune apa si se lasa la fiert io minute.
Se pun rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 10 minute.
Se pun condimentele, cuisoarele si nucsoara.
Se pune pasta de ardei si pasta de tomate.
Crenvustii se taie la 2 cm si se pun in cratita peste legume sa fiarba 8-10 minute.
Se completeaza cu apa daca este nevoie.
Se gusta de sare si se opreste focul.
Pastele se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs 10-15 minute.
Intr-un vas mai mare se pun pastele si se amesteca cu sosul fierbinte.
Se amesteca din cand in cand timp de 10 minute ca sa se absoarba sosul de catre paste.
Se servesc calde presarate cu cascaval ras.
Pofta buna!
Se pune vegeta si piper.
Ardeiul se curata, se toaca si se pune peste ceapa si se caleste 3-4 minute.
Se pune apa si se lasa la fiert io minute.
Se pun rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 10 minute.
Se pun condimentele, cuisoarele si nucsoara.
Se pune pasta de ardei si pasta de tomate.
Crenvustii se taie la 2 cm si se pun in cratita peste legume sa fiarba 8-10 minute.
Se completeaza cu apa daca este nevoie.
Se gusta de sare si se opreste focul.
Pastele se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs 10-15 minute.
Intr-un vas mai mare se pun pastele si se amesteca cu sosul fierbinte.
Se amesteca din cand in cand timp de 10 minute ca sa se absoarba sosul de catre paste.
Se servesc calde presarate cu cascaval ras.
Pofta buna!
Sfat:
Se pot folosi si alte condimente dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.