Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Supa crema de ciuperci face mai toata lumea, dar o ciorba de ciuperci merita sa incerci. Garantat! Reteta e simpla, iar preparatul
delicios.
Ciorba de ciuperci |
Ingrediente:
- 700 ml supa de legume
- 300 ml lapte
- 1 cutie ciuperci
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura amidon
- 2 catei de usturoi
- 1 fir de praz
- jumatate de tulpina telina
- 1 lingura boia dulce
- 5 linguri smantana
- patrunjel
- sare
- piper
- otet
Mod de preparare:
Taie ciupercile felii, la fel si telina si prazul si un catel de
usturoi. Pune-le pe toate intr-o oala adanca in care ai pus uleiul si
caleste-le 1-2 minute. Adauga boiaua, patrunjel tocat si 2-3 linguri de
apa. Soteaza-le pana cand se inmoaie ciupercile.
Intr-un ibric, dizolva amidonul cu laptele, apoi adauga un pahar de
supa si amesteca bine. Varsa amestecul in oala in care se calesc
ciupercile si adauga si restul de supa. Lasa sa fiarba 15-20 de minute.
Separat, amesteca smantana cu un catel de usturoi zdrobit si dezleaga
cu 2-3 polonice de ciorba. Adauga compozitia in ciorba si amesteca.
Servirea:
Cand se serveste, peste ciorba de ciuperci se adauga un strop de otet, la fel ca la ciorba de burta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.