Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Ştiu că multe persoane evită conservele. Nu numai pe cele de fasole, ci
în general. E o percepţie greşită că nu ar fi sănătoase. Părerea mea e
că nu trebuie să credem pe nimeni, nici de bine, nici de rău. E
suficient să citim etichetele de pe produse şi apoi să judecăm singuri
lucrurile.
Tocană de fasole |
Ingrediente:
1 | ardei peperoni roșu |
250 g | ardei gras |
200 g | fasole albă din conservă |
1 | ceapă roșie |
1 | cățel de usturoi |
200 g | cartofi fierți tare |
100 g | salam picant |
6 fire | măghiran |
2 linguri | ulei de măsline |
400 g | conservă de roșii tăiate |
500 ml | supă de legume |
sare | |
piper |
Mod de preparare:
Se spală ardeiul
peperoni, se usucă și se taie rondele. Ardeiul gras se taie pe
jumătate, se curăță, se spală și se taie în fâșii de 3-4 cm. Fasolea se
toarnă într-o sită, se clătește cu apă rece și se lasă să se scurgă.
Ceapa se curăță și se taie julien. Usturoiul se curăță și se taie în
felii fine. Cartofii se curăță, se spală și se taie în cubulețe de
aproximativ 1 cm. Salamul se taie felii. Măghiranul se spală, se usucă
prin scuturare și se rup frunzulițele, cu excepția câtorva fire pentru
decor.
Se încing 2
linguri de ulei într-o oală, se prăjesc în aceasta ceapa, salamul,
ardeiul peperoni, usturoiul, cartofii și ardeiul gras, întorcându-le de
pe o parte pe alta aproximativ 3 minute. Se adaugă fasolea, frunzulițele
de măghiran și bucățile de roșii, se toarnă supa și se condimentează cu
sare și piper. Se lasă să fiarbă cu capacul deasupra, amestecând
uneori, la foc mediu, aproximativ 30 minute.
Tocana se condimentează cu sare și piper și se decorează cu restul de măghiran. Se servește cu pâine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.