Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Un desert frantuzesc extrem de popular, sufleul de ciocolata
este gustarea perfecta atunci cand pofta de ciocolata si de “ceva bun”
pune stapanire pe tine.
Sufleu de ciocolata |
Ingrediente:
200 ml frisca lichida,
15 g amidon,
10 g cacao, 2 linguri faina,
150 g ciocolata neagra, cacao, 4 oua ,100 g zahar pudra
Pentru copt
25 g unt topit,
2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
- Se pun pe foc frisca, cacaua si amidonul si se amesteca pana ce se formeaza o crema groasa. Apoi se adauga galbenusurile, faina si ciocolata maruntita si se omogenizeaza.
- Se bat albusurile spuma cu zaharul pus in trei reprize. Spuma finala nu trebuie sa fie atat de tare ca la bezele.
- Se adauga spuma de albus in compozitia cu ciocolata si se amesteca usor.
- Se ung formele de copt cu unt topit, se presara cu zahar pudra si se dau 2 minute la congelator. Apoi, se ung din nou cu unt lichid, se presara cu zahar si se toarna compozitia de sufleu. Se coc 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.