Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Un desert frantuzesc extrem de popular, sufleul de ciocolata
este gustarea perfecta atunci cand pofta de ciocolata si de “ceva bun”
pune stapanire pe tine.
![]() |
Sufleu de ciocolata |
Ingrediente:
200 ml frisca lichida,
15 g amidon,
10 g cacao, 2 linguri faina,
150 g ciocolata neagra, cacao, 4 oua ,100 g zahar pudra
Pentru copt
25 g unt topit,
2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
- Se pun pe foc frisca, cacaua si amidonul si se amesteca pana ce se formeaza o crema groasa. Apoi se adauga galbenusurile, faina si ciocolata maruntita si se omogenizeaza.
- Se bat albusurile spuma cu zaharul pus in trei reprize. Spuma finala nu trebuie sa fie atat de tare ca la bezele.
- Se adauga spuma de albus in compozitia cu ciocolata si se amesteca usor.
- Se ung formele de copt cu unt topit, se presara cu zahar pudra si se dau 2 minute la congelator. Apoi, se ung din nou cu unt lichid, se presara cu zahar si se toarna compozitia de sufleu. Se coc 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.