Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. La noi, in Banat, acest sos de visine dulce-acrisor este un clasic, as
putea spune. Se potriveste minunat cu carnea de pasare fiarta sau
fripta.
Piept de pui în sos de vişine |
2 piepți de pui
100 g unt
sare
300 g vişine
50 g făină
150 g smântână
1 lingura de zahar
Mod de preparare:
1. Taie pieptul de pui pe jumătate în așa fel încât să obţii patru
bucăţi măricele. Condimentează-le cu sare, rumenește-le în unt topit.
2. Scoate carnea pe un platou, iar în grăsimea rămasă, călește făina fără a o rumeni. Stinge cu smântâna amestecată cu 150 ml de apă și lasă să fiarbă la foc mic cam 20-25 de minute.
3. La final, adaugă zahărul și vișinele. Lasă să fiarbă 15 minute, pune bucăţile de carne.
4. După ce a dat în 1-2 clocote, oprește focul și repartizează pe
farfurii friptura, cu sos din belșug. Acest piept de pui cu sos de
visine este delicios cu garnitură de orez.
2. Scoate carnea pe un platou, iar în grăsimea rămasă, călește făina fără a o rumeni. Stinge cu smântâna amestecată cu 150 ml de apă și lasă să fiarbă la foc mic cam 20-25 de minute.
3. La final, adaugă zahărul și vișinele. Lasă să fiarbă 15 minute, pune bucăţile de carne.
Rafinat și delicios, pieptul de pui in sos de visine este perfect pentru mesele festive.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.