Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Vrei sa iti pregatesti pentru cina o reteta deosebita, insa
nu mai ai inspiratie? Iti propunem sa incerci o reteta ardeleneasca
savuroasa: friptura de porc cu sos de visine, care are un gust
incantator.
Friptura de porc cu sos de visine |
Ingrediente:
- 400 g pulpa de porc
- 2 catei de usturoi
- 150 ml vin rosu
- 2 rosii potrivire
- 1 legatura de patrunjel
- 30 ml ulei
- sare
Pentru sos:
- 1 compot de visine
- 2 linguri cu faina
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata carnea de porc de pielita, apoi tai-o felii mai grosute si
asaz-o intr-o tava mai mare, unsa cu ulei. Amesteca rosiile taiate
cubulete micute cu usturoiul, patrunjelul taiat marunt, sare si piper si
adauga acest sos peste carne.
Pune tava la cuptor si las-o aproximativ 45 de minute si din cand in cand mai stropeste-o cu putin sos.
Intre timp, pregateste sosul de visine. Caleste faina in putin ulei si adauga peste ea visinele fara samburi si zeama de la compot, apoi amesteca-le aproximativ 15 minute la foc mic. Adauga apoi zaharul, sare si piper dupa gust.
Pune tava la cuptor si las-o aproximativ 45 de minute si din cand in cand mai stropeste-o cu putin sos.
Intre timp, pregateste sosul de visine. Caleste faina in putin ulei si adauga peste ea visinele fara samburi si zeama de la compot, apoi amesteca-le aproximativ 15 minute la foc mic. Adauga apoi zaharul, sare si piper dupa gust.
Friptura de porc cu sos de visine se serveste calda, cu piure sau cartofi natur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.