Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Un desert pe care îl cumpăram cu toții cu drag din cofetăriile
de odinioară, mai ales cu ocazii festive. Cum ce se găsește acum pe
piață nu mai are același gust, am decis să le facem de casă, după rețeta
originală.
Limbi de pisică |
Ingrediente:
- 100 g unt topit
- 110 g zahăr
- 3 albușuri de ou
- 100 g făină
- 1 fiolă esență de vanilie
- 1/2 fiolă esență de lămâie
- 1 vârf de sare
Mod de preparare:
Într-un bol călduț, bate untul cu o spatulă până devine cremos și maleabil. Adaugă zahărul, bate cu putere. Cerne făina deasupra și încorporeaz-o, încet încet.
Separat, bate albușurile până obții o spumă tare. Adaugă spuma de albușuri peste celălalt aluatul înainte format, amestecând cu mișcari largi, de jos în sus.
Pune aluatul într-un poș și toarnă formele în tavă, sub binecunoscuta formă lunguiață, la o distanță considerabilă între ele, deoarece se vor lăți la căldură.
Dă la cuptor 7-8 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.