Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Astazi insa va aduc o alta varianta a ei, o
ciorba de porc cu ciuperci, total nepretentioasa dar absolut gustoasa. O
ciorba de burta, de porc. Toate sint delicioase!
Ciorba de porc cu ciuperci |
Ingrediente:
– 1 kg. oase de porc cu carne
– 500 g. ciuperci
– 4 morcovi
– 2 radacini mici patrunjel
– 1 pastarnac
– 1/2 radacina telina
– 1 gulie
– 1 ceapa mare
– 3 litri apa rece
– 1 lingura rasa de sare
– 5-6 catei de usturoi
– 2 galbenusuri
– 150 g. smantana
– sare, piper
– zeama de lamaie, dupa gust
Mod de preparare:
Se spala bine oasele de porc si se pun la fiert in apa rece cu o
lingura sare, la foc moderat. Se indeparteaza spuma care se formeaza la
inceputul fierberii si se adauga legumele curatate, spalate si taiate pe
jumatate ca la supa. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie. Si ele,
si carnea
Se strecoara apoi supa, iar carnea se marunteste. Se pune supa ramasa pe foc intr-o alta oala.
Se curata si se spala bine ciupercile; se oparesc intr-o oala cu apa
si putina sare, care da in clocot, timp de cca. 2 minute. Apa in care au
fiert se arunca. Se scurg intr-o strecuratoare, se trec prin jet de apa
rece si se taie fasii late de 1 cm. Se pun apoi in supa si se fierb
impreuna 30-40 de minute cu capac.
La final, se pune carnea, se potriveste de sare si piper si se adauga usturoiul zdrobit.
Se stinge focul si se lasa ciorba sa stea 1-2 minute. Se bat
galbenusurile cu smantana si se amesteca cu un polonic de ciorba
fierbinte; se amesteca bine si se toarna in oala mare cu ciorba. In
felul asta, nu va exista riscul ca smantana sa se taie.
Se drege ciorba cu zeama de lamaie si se acopera cu un
capac. Inainte de a aduce ciroba la masa, se poate presara putin
patrunjel tocat.
E nemaipomenit de buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.