Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - ASdauga reteta ta. Cu atatea deserturi moderne, poate
ati uitat de simpla si traditionala "Alivanca". De aceea va reamintesc retete vechi adaptate timpurilor noi.
Alivanca cu boabe crocante de porumb |
450 gr branza proaspata de vaca - branza dulce
3 oua
100 gr malai
1/2 conserva porumb de 425 ml
200 ml lapte
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
50 gr unt
60 ml smantana dulce pentru gatit
35 gr faina alba
1 varf cutit scortisoara
1 priza de sare
1/2 lingurita praf de copt
3 oua
100 gr malai
1/2 conserva porumb de 425 ml
200 ml lapte
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
50 gr unt
60 ml smantana dulce pentru gatit
35 gr faina alba
1 varf cutit scortisoara
1 priza de sare
1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
- Se scurge porumbul din conserva. Intr-o craticioara se pune laptele la fiert si cand e fierbinte, se adauga porumbul si zaharul vanilat. Se stinge focul. Se acopera craticioara cu o farfurie si se lasa la infuzat 15 minute.
- Se pune porumbul intr-o strecuratoare, sa se scurga bine.
- Laptele de pe porumb se pune inapoi in craticioara si se adauga zaharul. Se amesteca pana se dizolva. Se adauga malaiul si se amesteca bine. Se fierbe apoi pe foc mic, amestecand mereu pana malaiul se umfla un pic si obtineti o mamaliga moale ca o crema de vanilie. Se lasa mamaliga sa se raceasca - amestecati de cateva ori in timpul asta sa grabiti racirea. In acest timp mamaliga se va mai ingrosa un pic.
- Se pune branza de vaca intr-un bol si se amesteca cu galbenusurile. Amestecati bine, astfel incat sa nu mai aveti bulgarasi mari de branza.
- Se adauga untul frecat spuma si se omogenizeaza. Se adauga smantana dulce si se amesteca.
- Se adauga mamaliga racita, faina alba cernuta inainte cu praful de copt, scortisoara si sarea. Se amesteca totul foarte bine. Veti obtine o compozite groasa. Incorporati porumbul.
- Albusurile se bat spuma care sta pe tel. Se adauga spuma in compozitia de mai sus, in 3 transe, amestecand usor cu telul.
- Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt - puteti folosi o tava patrata cu latura de 18 cm.
- Se coace la 180C timp de 50-55 minute. Alivenca se va rumeni usor pe margine si e posibil sa apara mici fisuri deasupra.
- Se lasa sa se raceasca complet apoi se poate felia. Se serveste cu smantana amestecata cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.