Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adayga reteta ta.
Rulouri de vita umplute cu
morcovi, sfecla rosie si castraveti murati intr-un sos cremos de vin si
legume. O reteta un pic mai migaloasa, dar rezultatul e divin.
Rulouri de vita in sos de vin si legume |
Ingrediente:
500 gr carne de vita
1 lingura cu varf mustar
1 lingura cu varf hrean ras preparat
cateva felii subtiri de bacon
2 morcovi medii
1 sfecla rosie mica
2-3 castraveciori murati
1 ceapa mare
1 praz mic cu partea alba
1 felie telina radacina
1 catel de usturoi
2 linguri pasta de rosii
150 ml vin rosu sec
500 ml supa de vita
1 fir cimbru
1 foaie dafin
1/2 legatura patrunjel
1 lingura smantana acra
2 linguri ulei
sare, piper
1 lingura cu varf mustar
1 lingura cu varf hrean ras preparat
cateva felii subtiri de bacon
2 morcovi medii
1 sfecla rosie mica
2-3 castraveciori murati
1 ceapa mare
1 praz mic cu partea alba
1 felie telina radacina
1 catel de usturoi
2 linguri pasta de rosii
150 ml vin rosu sec
500 ml supa de vita
1 fir cimbru
1 foaie dafin
1/2 legatura patrunjel
1 lingura smantana acra
2 linguri ulei
sare, piper
Mod de preparare:
- Se taie carnea felii perpendiculare pe fibra si se bat subtire, ca pentru snitele. Veti obtine felii subtiri de carne mai mari sa mai mici, in functie de bucata de la care porniti. Nu e nicio problema, veti adapta umplutura pentru dimensiunea lor. Daca va ramane vreun varf din bucata de carne care nu poate fi batut, taiat-l bucati mari, le veti gati impreuna cu rulourile.
- Se amesteca mustarul cu hreanul.
- Se taie morcovul betisoare la o lungime astfel incat sa se potriveasca cu feliile voastre de carne. Se taie si castravetii si sfecla betisoare cam la fel de lungi.
- Se pune pe masa de lucru cate o felie de carne, se unge cu un strat subtire din amestecul de mustar-hrean. Se acopera apoi cu felii de bacon. Intr-un capat se pun betisoare de legume. Puneti cate betisoare intra, astfel incat sa le puteti rula usor. Se ruleaza si se fixeaza rulourile cu scobitori. Repetati pana terminati toata carnea.
- Tocati ce v-a ramas din morcov cubulete. Tocati cubulete telina si ceapa. Taiati prazul in patru pe lungime si apoi taiati-l rondele. Striviti usturoiul.
- Intr-o oala larga incingeti uleiul si apoi prajiti rulourile de jur imprejur, pana-si schimba culoarea. Scoateti rulourile din oala.
- In grasimea ramasa, caliti legumele de la pct. 5 pana incep sa prinda un pic de culoare, amestecand des.
- Adaugati pasta rosii si continuati sa caliti inca 5 minute, pana pasta se caramelizeaza.
- Dat focul la maxim si adaugati vinul in transe de aprox. 30 ml. Dupa fiecare transa amestecati si asteptati sa se evapore complet. Faceti asta pana terminati tot vinul.
- Asezati rulourile inapoi in oala - puneti printre rulouri si bucatile de carne in surplus si adaugati supa. Lichidul trebuie doar sa cuprinda rulourile, daca mai aveti nevoie de lichid, completati cu putina apa. Adaugati dafinul, cimbrul, patrunjelul tocat si adaugati sare si piper dupa gust. Aduceti la fierbere.
- Fierbeti cu capac, la foc mic - tocanita sa bolboroseasca usor, pana carnea e fiarta. Rulourile sunt fierte cand furculita intra usor in ele.
- Scoateti rulourile din oala si eliminati scobitorile.
- Sosul ramas in oala il treceti printr-o sita, presand bine pe legume sa extrageti tot sucul. Puneti sosul strecurat intr-un robot si adaugati parte din legume, apoi mixati. Veti adauga legume treptat si veti mixa pana sosul are consistenta dorita. Dregeti sosul de sare. Adaugati si putina smantana acra.
- Turnati sosul cremos peste rulouri.
- Mancarea e mai buna dupa ce sta cateva ore. Se serveste calda, cu cartofi natur, piure de cartofi cu hrean, orez fiert sau paste mici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.