Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura "Craiasa Zapezii"

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -  Adauga reteta ta.                Prajitura "Craiasa Zapezii" este ideala pentru masa de Craciun. Gustul ei desavarsit de cucereste de la prima inghititura. Va scriu reteta de prajitura insotita de avertizarea "creeaza dependenta"
Prajitura "Craiasa Zapezii"
Prajitura "Craiasa Zapezii"

Ingrediente:

Ingrediente pentru blatul:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 pachet praf de copt

Ingrediente pentru crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 4 linguri amidon alimentar - faina
  • 3 plicuri zahar vaniliat
  • 500ml lapte
  • 250g unt  
  • 100g ciocolata amaruie

Mai avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 200g biscuiti 
  • 250ml frisca
  • 50g nuca de cocos
  • 200ml lapte

Mod de preparare:

1. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste. Adaugam treptat si uleiul, mixam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam peste cap cu o lingura de lemn.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi coacem totul pentru 15 minute la 175 de grade Celsius.
Scoatem blatul si caldut il insiropam cu 3-4 linguri de lapte cald.
2. Crema: untul pe care il folosim trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam galbenusurile cu amidonul alimentar sau faina, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam treptat laptele cald si punem amestecul la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca.
Il impartim in doua si intr-o jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se omogenizeaza.
Punem cate o folie de plastic peste fiecare jumatate de crema si lasam sa se raceasca.
In crema cu ciocolata pentru prajitura Craiasa Zapezii adaugam 100g unt, cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare.
In crema de vanilie pentru prajitura adaugam 150g unt , cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare.
3. Asamblam prajitura: punem pe o tava blatul insiropat, apoi crema de ciocolata, un rand de biscuiti inmuiati in lapte, crema de vanilie.
Punem prajitura Craiasa Zapezii la rece si punem frisca si deasupra presaram nuca de cocos.
Taiem  prajitura felii cu un cutit inmuiat in apa calda.
 Este deosebit de fina si cremoasa.
Observatie: Craiasa Zapezii prajitura se poate prepara si sub forma de tort daca inlocuiti biscuitii cu piscoturi. Diametrul tortului poate fi de 26 de centiemetri.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!