Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Tochitura, este una dintre
cele mai iubite mâncăruri româneşti şi cap de listă pe meniurile
restaurantelor cu specialităţi tradiţionale.
Tochitura |
Ingrediente:
- 1,2 kilogram carne de porc fără os
- 300 grame cârnaţi afumaţi
- 6 căţei de usturoi
- 2 căni de vin alb sec
- 4 linguri de untură de porc
- 2 linguri rase boia de ardei dulce
- 3 foi de dafin
- 1 lingură cimbru
- sare
- piper negru măcinat
- Pentru servire:
- 2 căni de mălai
- 4 ouă
- 4 linguri brânză
Mod de preparare:
1. Tăiaţi carnea şi cârnaţii în cuburi potrivit de mari. Curăţaţi şi
tocaţi usturoiul din cuţit. Topiţi untura într-o tigaie
adâncă groasă în tablă. Adăugaţi şi rumeniţi carnea.
După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute. Adăugaţi şi sotaţi totul cu usturoi 1-2 minute.
2. Adăugaţi 2 căni de vin alb sec, una de apă şi foile de dafin.
Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 50 de minute. Adăugaţi
sare, piper, boia de ardei şi cimbru. Completaţi cu apă dacă e cazul.
Mai fierbeţi înăbuşit 10 minute.
3. În paralel faceţi o mămăligă din 2 căni de mălai şi 5 de apă, puţină sare şi ulei şi 4 ochiuri.
Tochitura se serveşte cu sosul din tigaie, mămăligă, brânză şi ochiuri, alături de murături.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.