Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Vrei să savurezi o tigaie simplă, preparată după o rețetă
rapidă, cu ingrediente ușor de găsit în magazin? Încearcă varianta asta
de rețetă de tigaie cu fructe de mare și cârnaț picanti.
Tigaie cu fructe de mare și cârnați picanți |
INGREDIENTE:
500 g orez
250 g cârnati picanți
400 g piept de pui dezosat
400 g creveți decorticați
400 g creveți decorticați
200 g mazăre
2 cepe mari
4 căței usturoi
1,5 L supă concentrată de pui/apă
400 g conserva roșii în bulion
câteva fire șofran
4-5 linguri ulei de măsline
o legătură pătrunjel
1 linguriță boia de ardei dulce
sare
piper
o lămâie
MOD DE PREPARARE:
1. Într-o tigaie foarte întinsă, încinge jumătate din cantitatea de ulei de măsline și frige pieptul de pui tăiat cubulețe.
2. Presară puțină sare și piper, iar când puiul s-a rumenit bine adaugă cârnatul tăiat feliuțe, ceapă, mazărea și usturoiul, apoi lăsă ingredientele 4-5 minute la foc mediu.
3. Peste, adăugă roșiile în bulion, supă concentrată de pui și firele de șofran, orezul, boaiaua și dă compoziția într-un clocot pe foc, apoi pune-i capacul și las-o să fiarbă timp de 15 minute.
4. După ce timpul a trecut, îndepărtează capacul, așează creveții deasupra și dă tava de tigaie la cuptor pentru alte 15 minute, la 180 de grade.
5. Servește tigaie cu fructe de mare fierbinte, cu felii de lămâie alături.
Poftă bună!
1. Într-o tigaie foarte întinsă, încinge jumătate din cantitatea de ulei de măsline și frige pieptul de pui tăiat cubulețe.
2. Presară puțină sare și piper, iar când puiul s-a rumenit bine adaugă cârnatul tăiat feliuțe, ceapă, mazărea și usturoiul, apoi lăsă ingredientele 4-5 minute la foc mediu.
3. Peste, adăugă roșiile în bulion, supă concentrată de pui și firele de șofran, orezul, boaiaua și dă compoziția într-un clocot pe foc, apoi pune-i capacul și las-o să fiarbă timp de 15 minute.
4. După ce timpul a trecut, îndepărtează capacul, așează creveții deasupra și dă tava de tigaie la cuptor pentru alte 15 minute, la 180 de grade.
5. Servește tigaie cu fructe de mare fierbinte, cu felii de lămâie alături.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.