Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Salata boeuf este un fel de mancare nelipsit de pe mesele noastre. „Boeuf” inseamna vita. Aceasta este reteta mea de salata boeuf, un fel clasic cu care n-ai cum sa dai gres:
Salata boeuf, reteta traditionala |
- 4-5 cartofi
- 1 ceapa care nu se foloseste decat la fiert
- 1 pastarnac
- 3 morcovi
- 1 telina radacina
- 500 grame carne de vita
- 9-11 castraveti murati dintre care 2 sunt pentru decor
- 5-6 gogosari murati jumatati, dintre care, doua sunt pentru decor
- 5-6 masline pentru decor
- 400 grame maioneza din care, vreo 50 g sunt pentru decor
Mod de preparare:
Luati o jumatate de kilogram de carne de vita.
Curatati trei morcovi, o radacina de telina, un pastarnac si o ceapa.
Puneti toate legumele impreuna cu carnea in oala sub presiune, adaugati
o lingurita de sare si umpleti oala pe trei sferturi cu apa. Nu
exagerati cu apa, pentru ca riscati ca oala sa improaste toata bucataria
cu apa fierbinte cand va da in clocot.
Fierbeti mancarea timp de 20 de minute din momentul in care oala
incepe sa scoata aburi. Luati oala de pe foc. Asteptati pana cand nu mai
iese abur, apoi scoateti capacul si incercati carnea, sa vedeti daca
este fiarta. Legumele vor fi cu siguranta fierte complet, asa ca le veti
scoate din oala. Daca si carnea e moale, ati terminat cu fiertul. Daca
nu, mai lasati-o vreo 20 de minute. Timpul de fierbere depinde de bucata
de carne.
Separat, fierbeti 4-5 cartofi de marime medie. Ii puteti pune direct
in oala sub presiune, cu celelate ingrediente, insa ii veti gasi
striviti, pentru ca timpul lor de fierbere este mult mai scurt.
Dupa ce fierbeti toate legumele, lasati-le sa se raceasca inaitne de a
le taia. Pastrati
supa de carne, pentru ca o puteti folosi la alte mancaruri.
Taiati legumele cubulete.
Luati 6-7 castraveti murati si taiati-i cubulete
Taiati si 3-4 jumatati de gogosar murat
Taiati si carnea
Luati un vas cat mai mare si amestecati bine toate ingredientele de
mai sus. Asaugati sare si piper dupa gust. Adaugati si
cateva lingurite de mustar.
Adaugati aproximativ 250 g de maioneza si amestecati bine.
Luati o lingura mare si puneti salata in bolurile in care o veti
aseza la masa.
Acoperiti fiecare bol cu un strat subtire de maioneza.
Maioneza se poate intinde cu un cutit.
Pentru ornare, folositi fasii de castravete murat, gogosar si
masline.
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.