Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Salata boeuf, reteta traditionala

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.              Salata boeuf este un fel de mancare nelipsit de pe mesele noastre. „Boeuf” inseamna vita. Aceasta este reteta mea de salata boeuf, un fel clasic cu care n-ai cum sa dai gres:
Salata boeuf, reteta traditionala
Salata boeuf, reteta traditionala

Ingrediente.
  • 4-5 cartofi 
  • 1 ceapa care nu se foloseste decat la fiert
  • 1 pastarnac
  • 3 morcovi
  • 1 telina radacina
  • 500 grame carne de vita
  • 9-11 castraveti murati dintre care 2 sunt pentru decor
  • 5-6 gogosari murati jumatati, dintre care, doua sunt pentru decor
  • 5-6 masline pentru decor
  • 400 grame maioneza din care, vreo 50 g sunt pentru decor
Mod de preparare:
Luati o jumatate de kilogram de carne de vita.

Curatati trei morcovi, o radacina de telina, un pastarnac si o ceapa. Puneti toate legumele impreuna cu carnea in oala sub presiune, adaugati o lingurita de sare si umpleti oala pe trei sferturi cu apa. Nu exagerati cu apa, pentru ca riscati ca oala sa improaste toata bucataria cu apa fierbinte cand va da in clocot.

Fierbeti mancarea timp de 20 de minute din momentul in care oala incepe sa scoata aburi. Luati oala de pe foc. Asteptati pana cand nu mai iese abur, apoi scoateti capacul si incercati carnea, sa vedeti daca este fiarta. Legumele vor fi cu siguranta fierte complet, asa ca le veti scoate din oala. Daca si carnea e moale, ati terminat cu fiertul. Daca nu, mai lasati-o vreo 20 de minute. Timpul de fierbere depinde de bucata de carne.
Separat, fierbeti 4-5 cartofi de marime medie. Ii puteti pune direct in oala sub presiune, cu celelate ingrediente, insa ii veti gasi striviti, pentru ca timpul lor de fierbere este mult mai scurt.
Dupa ce fierbeti toate legumele, lasati-le sa se raceasca inaitne de a le taia. Pastrati supa de carne, pentru ca o puteti folosi la alte mancaruri.

Taiati legumele cubulete.
Morcov cubulete
Luati 6-7 castraveti murati si taiati-i cubulete

Taiati si 3-4 jumatati de gogosar murat

Taiati si carnea

Luati un vas cat mai mare si amestecati bine toate ingredientele de mai sus. Asaugati sare si piper dupa gust. Adaugati si cateva lingurite de mustar.

Adaugati aproximativ 250 g de maioneza si amestecati bine.
Luati o lingura mare si puneti salata in bolurile in care o veti aseza la masa.

Acoperiti fiecare bol cu un strat subtire de maioneza.

Maioneza se poate intinde cu un cutit.

Pentru ornare, folositi fasii de castravete murat, gogosar si masline.
.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!