Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Mancarica de cartofi este bine venita in lista de meniu, cu ceva
afumatura, care ne va innebuni” papilele gustative.
Mancare ungureasca cu cartofi |
Ingrediente:
1 kg cartofi
2-3 buc cabanos afumat
1 morcov
1 ardei gras
2 cepe potrivite
2-3 catei usturoi
1 lingura boia
500 ml suc rosii + 1 lingura paste tomate
1 ceasca vin alb
50 ml ulei
1/2 frunza dafin
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
400-500 ml apa
sare, piper
Mod de preparare:
Intr-o cratita cu uleiul incins, se va adauga la calit cabanosul taiat rondele, urmand ceapa curatata, taiata marunt, impreuna cu usturoiul taiat in feliute, boia dulce - atat cat se vor inmuia, nu lasa a se arde -, amestecandu-se continuu, cca 2-3 minute.
Morcovul curatat, taiat rondele subtiri, se va adauga in cratita, urmand si ardeiul gras curatat de seminte si taiat in fasii subtiri.
Cartofii, curatati de coaja, se vor taia cubulete
potrivite si adaugate peste legumele calite si cabanosul prajit,
amestecandu-se impreuna, pentru a se combina aromele.
Se va adauga 400-500 ml apa calduta, cat sa acopere cartofii -
pentru a fierbe -, lasand sa fiarba acoperita cratita cu un capac, la
foc domol, cca 15-20 minute.
Dupa timpul alocat fierberii, se va adauga pasta de tomate
desfacuta in sucul de rosii si vinul alb, frunza de dafin, sare, piper dupa gust.
Cratita se va introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 30 minute.
Cand cratita se va scoate din cuptor, mancarea unguresca cu cartofi, se va decora cu verdeata
tocata fin - marar +patrunjel , apoi servita calda cu paine proaspata
de casa, o salata de sezon si de ce nu, cu 1-2 linguri de smantana.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.