Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Aceste
legume sunt la un preţ
accesibil în general..Am ales 2 reţete de supă de ciuperci.
Supă de ciuperci: 2 reţete delicioase |
Supă de ciuperci -cu cartofi
Supă de ciuperci -cu cartofi |
Ingrediente:
- 250 g ciuperci de câmp
- 250 g ciuperci gălbiori
- 750 g de cartofi
- 1 morcov
- o felie de ţelină
- o jumătate de praz
- pătrunjel
- 50 g de bacon
- 1 ceapă medie
- 1 frunză de dafin
- 1 litru de supă de legume
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
- nucă de muscat rasă
- o linguriţă de făină de grâu
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt. Ciupercile se spală bine şi se lasă la scurs, gălbiorii se spală în două ape. Se pun deoparte 4 ciuperci de câmp şi 10 gălbiori, iar restul se mărunţesc cu cuţitul. Se încălzeşte în tigaie o lingură de ulei şi se călesc ceapa şi ciupercile mărunţite. Apoi se presară un puţină făină de grâu peste. Separat se curăţă şi taie cartofii cuburi, morcovul, felia de ţelină, prazul. Acestea se călesc împreună cu bucăţelele de bacon. Se adaugă la fiert şi foia de dafin. Atunci când ingredientele sunt aproape fierte se scoate foia de dafin şi se adaugă ciupercile de câmp şi gălbiorii întregi până dau în clocot. Când au fiert se scot cu o paletă ciupercile întregi şi se adaugă amestecul din ciuperci şi ceapă. Se dau la blender. Apoi se adaugă ciupercile întregi şi se mai dau într-un clocot. Se asezonează cu piper, sare, pudră de nucă de muscat şi pătrunjel.
Ceapa se taie mărunt. Ciupercile se spală bine şi se lasă la scurs, gălbiorii se spală în două ape. Se pun deoparte 4 ciuperci de câmp şi 10 gălbiori, iar restul se mărunţesc cu cuţitul. Se încălzeşte în tigaie o lingură de ulei şi se călesc ceapa şi ciupercile mărunţite. Apoi se presară un puţină făină de grâu peste. Separat se curăţă şi taie cartofii cuburi, morcovul, felia de ţelină, prazul. Acestea se călesc împreună cu bucăţelele de bacon. Se adaugă la fiert şi foia de dafin. Atunci când ingredientele sunt aproape fierte se scoate foia de dafin şi se adaugă ciupercile de câmp şi gălbiorii întregi până dau în clocot. Când au fiert se scot cu o paletă ciupercile întregi şi se adaugă amestecul din ciuperci şi ceapă. Se dau la blender. Apoi se adaugă ciupercile întregi şi se mai dau într-un clocot. Se asezonează cu piper, sare, pudră de nucă de muscat şi pătrunjel.
Supă cremă de ciuperci
Supă cremă de ciuperci |
Ingrediente:
- 250 g de ciuperci de câmp
- 3 linguriţe de unt
- 1 ceapă
- 2 linguriţe de făină
- 1 litru de apă
- 1/2 litru de lapte
- 1 lămăie
- 2 linguri de smântână
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ciupercile se spală bine şi se usucă, apoi se taie cubuleţe. Păstraţi o ciupercă pe care o puteţi căli în unt pentru ornat. Ceapa tăiată mărunt se căleşte în unt. Se adaugă şi ciupercile peste care se stoarce puţină zeama de la lămâie. Se acoperă şi se lasă 15 minute la foc foarte mic, se amestecă din când în când şi se adaugă în ploaie făina. Când au fiert se mixează cu blenderul. Apoi se adaugă laptele, sare şi piper după gust. În farfurii se pune puţină smântână, un strop de lămâie şi pătrunjel proaspăt. Poftă bună!
Ciupercile se spală bine şi se usucă, apoi se taie cubuleţe. Păstraţi o ciupercă pe care o puteţi căli în unt pentru ornat. Ceapa tăiată mărunt se căleşte în unt. Se adaugă şi ciupercile peste care se stoarce puţină zeama de la lămâie. Se acoperă şi se lasă 15 minute la foc foarte mic, se amestecă din când în când şi se adaugă în ploaie făina. Când au fiert se mixează cu blenderul. Apoi se adaugă laptele, sare şi piper după gust. În farfurii se pune puţină smântână, un strop de lămâie şi pătrunjel proaspăt. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.