Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Vrem nu vrem, facem cum facem si tot ajungem in bucatarie, incercand insa, sa stam cat mai putin prin preajma aragazului.
Ochiuri cu cascaval afumat si paine prajita |
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, se
infierbanta un amestec de ulei de masline si unt proapspat. Se adauga
cativa catei de usturoi, care se scot atunci cand incep sa se
rumeneasca, pentru a nu amari preparatul.
In
lichidul bine incins, se pun felii de paine, din care s-a scos miezul
de la mijloc.
Feliile de paine se prajesc la foc iute, pe ambele fete, pana se rumenesc, fara a se arde. In
gaura facuta in feliile de paine se sparg oua, scoase din
coaja, cu grija, sa nu se deterioreze galbenusul.
Ceva secrete. Cum ii multumim pe toti mesenii ?
Simplu – ii intrebam daca vor ochiuri mai facute sau mai moi. In
continuare intervine talentul gospodineiului. Pentru ouale moi, se
adauga felii de cascaval peste marginile feliei de paine si se pune
capacul pe tigaie pentru 1- 2 minute, la foc potrivit. Verifici dupa 1
minut, nu de altceva, sa nu te faci de bascalie. Pentru ouale mai
coapte, lasi tigaia descoperita pana ochiurile incep sa prinda contur in
albus si apoi asezi capacul pe tigaie pentru 1-2 minute. Nu uiti
totusi, sa verifici dupa 1 minut.
Se asezoneaza ouale si cascavalul cu piper si cu sare daca cascavalul nu este prea sarat.
Cascavalul
afumat, in ambele cazuri - ochiuri moi/ ochiuri bine coapte -, trebuie sa
fie usor muiat, dar fara sa curga si sa se amestece cu oul.
Preparatul
se serveste cu o salata de sezon: - varza noua,
castraveti, rosii, ceapa verde, marar verde -, sare, ulei de
masline si otet de mere si miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.