Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ochiuri cu cascaval afumat si paine prajita

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.              Vrem nu vrem, facem cum facem si tot ajungem in bucatarie, incercand insa, sa stam cat mai putin prin preajma aragazului.
Ochiuri cu cascaval afumat si paine prajita

Ochiuri cu cascaval afumat si paine prajita

Ingrediente: oua, cascaval afumat, paine feliata, sare, piper, ulei de masline, unt, usturoi, legume de sezon: - rosii, castraveti, ardei gras, ceapa verde, varza noua - , otet de mere si miere.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, se infierbanta un amestec de ulei de masline si unt proapspat. Se adauga cativa catei de usturoi, care se scot atunci cand incep sa se rumeneasca, pentru a nu amari preparatul.
In lichidul bine incins, se pun felii de paine, din care s-a scos miezul de la mijloc.
Feliile de paine se prajesc la foc iute, pe ambele fete, pana se rumenesc, fara a se arde. In gaura facuta in feliile de paine se sparg oua, scoase din coaja, cu grija, sa nu se deterioreze galbenusul.
Ceva secrete. Cum ii multumim pe toti mesenii ? Simplu – ii intrebam daca vor ochiuri mai facute sau mai moi. In continuare intervine talentul gospodineiului. Pentru ouale moi, se adauga felii de cascaval peste marginile feliei de paine si se pune capacul pe tigaie pentru 1- 2 minute, la foc potrivit. Verifici dupa 1 minut, nu de altceva, sa nu te faci de bascalie. Pentru ouale mai coapte, lasi tigaia descoperita pana ochiurile incep sa prinda contur in albus si apoi asezi capacul pe tigaie pentru 1-2 minute. Nu uiti totusi, sa verifici dupa 1 minut.
Se asezoneaza ouale si cascavalul cu piper si cu sare daca cascavalul nu este prea sarat.
Cascavalul afumat, in ambele cazuri - ochiuri moi/ ochiuri bine coapte -, trebuie sa fie usor muiat, dar fara sa curga si sa se amestece cu oul.
Preparatul se serveste cu o salata de sezon: - varza noua, castraveti, rosii, ceapa verde, marar verde -, sare, ulei de masline si otet de mere si miere.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!