Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Astăzi, vă prezentăm, o rețetă din carne tocată și ciuperci. Rețeta este excelentă, se prepară foarte
simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Veți obține o delicatețe
savuroasă, fragedă și suculentă.
Mezel de casă natural, la cuptor |
INGREDIENTE:
– 500 g carne tocată de porc
– 500 g carne tocată de vită
– sare
– piper negru măcinat după gust
– 100 g de ciuperci
– 100-150 g de mozzarella
– 2 linguri de cașcaval ras
– 1 lingură de pătrunjel
MOD DE PREPARARE:
1. Curățați ciupercile și tăiați-le cuburi mici. Spălați verdeața și tăiați-o mărunt.
2. Combinați carnea bătută din bol cu ciupercile tăiate, verdeață
tocată și cașcavalul ras. Potriviți ingredientele din bol cu sare și
piper negru după gust. Bateți bine compoziția.
3. Luați un fragment de hârtie de copt și așezați pe ea compoziția.
Formați un blat dreptunghiular, aplatizând-ul cu mâinile. Păstrați
marginile hârtiei de copt libere.
4. Tăiați mozzarella în jumătăți și așezați-o în centrul blatului.
5. Rulați blatul. Mai înfășurați drobul în 2-3 fragmente de hârtie de copt, apoi legați marginile hârtiei cu ață culinară.
6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C,
pentru 45-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în
parte.
7. Scoateți drobul din cuptor, lăsați-l să se răcească complet, apoi dați-l la frigider, pentru 2-3 ore.
Notă: Important
este să nu adăugați ouă, cartofi sau felii de pâine. Pentru ca
structura cărnii tocate să devină omogenă, masa trebuie bătută bine cu
palma. Deci, carnea tocată ar trebui amestecată și bătută cu palmele în
același timp. Efectuați procedura timp de 5 minute. Drobul este
suculent, fraged și 100% natural. Va înlocui orice tip salamuri sau
carne afumată. Dacă carnea nu are grăsime, adăugați 100-200 g de
slănină, dată prin mașina de tocat carne.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.