Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Vă prezentăm o rețetă de caramele de casă delicioase. Acestea se
prepară foarte simplu, din doar 3 ingrediente. Astfel obțineți un desert
fin, aromat și delicios fără coloranți și alți aditivi.
Caramele de casă |
Ingrediente:
– 30 g de unt
– 220 g de zahăr
– 220 g de smântână
Mod de preparare:
1. Amestecați smântâna cu zahărul și puțin unt moale - la temperatura camerei. Puneți amestecul obținut într-o cratiță mică.
2. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere.
Amestecați încontinuu. Veți observa niște bule mici pe suprafață.
Continuați să amestecați.
3. Peste puțin timp amestecul va căpăta o consistență asemănătoare cu
cea a laptelui condensat. Amestecați încontinuu, astfel încât să nu se
lipească de fund. Dacă doriți o culoare mai închisă a caramelelor,
fierbeți mai mult timp. Amestecul se va îngroșa și va fi mai greu de
amestecat. La această etapă, amestecați într-un tempou mai rapid. Când
veți obține culoarea dorită, luați cratița de pe foc și adăugați untul
rămas. Amestecați iarăși într-un tempou mai rapid.
4. Imediat turnați amestecul în forme mici sau în o formă mai mare,
preventiv unsă cu unt. Cât amestecul este încă cald, tăiați caramele cu
un cuțit ud.
5. Lăsați să se răcească. Îndepărtați forma și tăiați caramelele porții de mărimea dorită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.