Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Vă prezentăm astăzi o rețetă
originală de ”căpițe” din carne tocată, cu legume și cașcaval. Se prepară foarte ușor și fără bătăi de cap. Puteți servi deliciul alături de o sălățică de vară,
proaspătă și aromată.
”Căpițe” originale din carne tocată |
INGREDIENTE:
– 700 g carne tocată de porc
– 1 ou crud
– 3 ouă fierte
– 3 linguri de smântână
– 2-3 cartofi
– 150 g de cașcaval
– 2 cepe
– sare
– piper negru măcinat după gust
– ulei vegetal
– verdeață la dorință
MOD DE PREPARARE:
1. Curățați cepele și tăiați-le sferturi de rondele. Prăjiți ceapa pe
o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va rumeni frumos.
2. Dați prin răzătoarea mare ouăle fierte. Puneți-le într-un bol,
potriviți-le cu sare și adăugați smântâna. Amestecați ingredientele.
3. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.
4. Curățați cartofii și dați-i prin răzătoarea mare. Stoarceți-i de suc.
5. Puneți într-un bol aparte carnea tocată și adăugați un ou.
Potriviți carnea cu sare și piper negru măcinat după gust. Omogenizați
bine ingredientele.
6. Ungeți o formă de copt cu ulei vegetal.
7. Formați din carnea tocată niște bile, așezați-le în forma de copt, apoi aplatizați-le, modelând o turtă.
8. Așezați peste carnea tocată ceapa prăjită, apoi așezați câte 1
lingură de cartofi rași. Potriviți cartofii rași cu puțină sare și piper
negru măcinat.
9. Ungeți stratul de cartofi cu amestecul de ouă și smântână, folosind o lingură.
10. Presărați cât mai generos fiecare porție cu cașcaval ras.
11. Acoperiți forma de copt cu folie de aluminiu. Dați forma la
cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 35-40 de
minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
12. Îndepărtați folia de aluminiu și mai coaceți deliciul timp
de 5-7 minute, până se va rumeni cașcavalul. Aranjați deliciu pe un
platou. La dorință, decorați cu verdeață.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.