Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Placintele
astea atat de gustoase mi-au adus aminte de copilarie, de placintele senzationale cu branza ale Mamei.
Placinte din mamaliga cu branza la tigaie |
INGREDIENTE:
- Mamaliga:
- 700 ml apa
- 300 gr malai
- un praf bun de sare
- Placinte:
- 125 gr unt
- 375 gr iaurt
- 2 oua
- 2 lingurite sare
- 900 gr faina si in plus pentru intins foaia
- 25 gr drojdie proaspata
- 50 ml apa calduta
- ulei pentru prajit
- 350 gr branza feta
MOD DE PREPARARE:
Pentru mamaliga am pus apa la fiert cu praful de sare
si cand a dat primul clocot am turnat toata cantitatea de malai am
amestecat bine si am lasat vreo 5 minute continuand sa amestec usor.
Luam deoparte de pe foc ceaunul
si punem untul rece de la frigider, apoi iaurtul tot rece, amestecam
bine de tot cu telul, mamaliga se va mai raci, apoi pe rand ouale,
sarea, drojdia si apa deasupra pentru a o lichefia.
Incepem sa adaugam faina si framantam pana obtinem
un aluat bun care nu se mai lipeste de maini decat foarte putin.
Nu trebuiesc
lasate la crescut.
Vom imparti asa din ochi aluatul in zece bucati.
Pe
o suprafata bine infainata vom intinde fiecare bucata - cam de
dimensiunea unei clatite - si o vom presara cu branza din belsug. Pliem
aluatul parte peste parte si lipim bine marginile.
Incingem
uleiul in tigaie foarte foarte bine, numai atunci vom pune placinta si
vom da focul mediu. Dupa un minut vom intoarce placinta, avand grija sa
nu se arda si o vom coace si pe partea cealalta . O intorc de doua trei ori pe cate o parte.
Sper sa va placa si voua daca le probati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.