Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Prajitura Inghetata falsa cu crema de vanilie este o
prajitura de casa cu blat insiropat,crema de vanilie si bezea.O
prajitura delicioasa si aromata,perfecta pentru mese festive.
Inghetata Falsa cu crema de vanilie |
Crema de vanilie
- 300 ml lapte
- 250 g unt
- 180 g zahar
- 4 buc galbenusuri
- 30 g amidon
- 1 lingura esenta de vanilie
Blat cacao
- 90 g faina
- 4 buc oua
- 120 g zahar
- 30 g cacao
- 1 lingura esenta de rom
- 30 ml ulei
- 1 praf sare
Bezea
- 4 buc albusuri
- 75 ml apa
- 150 g zahar
- putina sare
Sirop
- 100 ml apa fierbinte
- 30 g zahar
- 15 ml esenta de rom
Mod de preparare:
Crema de vanilie
- Punem jumatate din cantitatea de lapte intr-o cratita la foc potrivit.
- Separat, punem intr-un bol galbenusurile cu praful de sare, zaharul, amidonul si restul de lapte.
- Mixam totul pentru aproximativ 2 minute. In acest timp,continutul se va deschide la culoare.
- Turnam amestecul cu galbenusuri peste laptele din cratita. In timp ce il adaugam amestecam cu un tel.
- Lasam cratita la foc pana cand continutul se va ingrosa si va capata consistenta unei budinci. Amestecam cu un tel ca sa nu se prinda.
- Odata ce obtinem consistenta dorita, luam cratita de pe foc.
- Adaugam esenta de vanilie si untul. Acesta este la temperatura camerei.
- Amestecam pana cand untul se va topi in totalitate dupa care transferam crema intr-un bol pe care il acoperim cu folie alimentara.
Blat
- Amestecam faina cu cacaua dupa care lasam amestecul deoparte.
- Batem ouale cu praful de sare pana cand isi vor dubla volumul.
- Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand zaharul se va dizolva in totalitate.
- Adaugam esenta de rom dupa care la cea mai joasa viteza a mixerului, adaugam uleiul treptat in fir subtire.
- Oprim mixerul si adaugam cernut amestecul de faina si cacao. Il adaugam treptat si amestecam usor cu o spatula cu miscari ample de sus in jos prin rasturnare.
- Avem compozitia pregatita si folosim o tava de 25/35 de cm,tava tapetata cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si dam cu aceasta de cateva ori de masa.
- Bagam tava in cuptorul preincins la 170 C pentru 25 de minute.
Bezea
- Punem zaharul impreuna cu apa intr-o cratita la foc mic.
- Separat,batem albusurile cu praful de sare si facem asta pana cand vor creste in volum si vor deveni spumoase.
- Apa cu zaharul trebuie sa ajunga la 120 C si in cazul in care nu folositi un termometru, procesul dureaza in jur de 6-7 minute.
- Cand ajunge la aceasta temperatura, turnam siropul treptat in fir subtire in spuma timp in care mixam continuu.
- Mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa si pana cand aceasta se va raci in totalitate.
Sirop- Amestecam apa fierbinte cu zaharul si esenta de rom.
- Revenim la crema si o mixam pret de aproximativ 2 minute.
Asamblarea
- Indepartam hartia de copt si insiropam blatul.
- Punem crema de vanilie si o distribuim pe toata suprafata blatului.
- Punem bezeaua si o distribuim usor. Decorati cu ciocolata rasa.
- Bagam prajitura la frigider pentru minim 6 ore dupa care se poate taia si servi. Pofta buna la prajitura Inghetata Falsa cu crema de vanilie!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.