Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Reţetă de mere murate

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.      În fiecare toamnă ne pregătim pentru iarnă cu diverse sucuri de legume şi murături cu care ne încărcăm cămara. Anul acesta înceară să pui la murat şi fructe. Merele sunt foarte gustoase nu doar crude ci şi murate.
Reţetă de mere murate

Reţetă de mere murate

Ingrediente:
Saramura- la 10l de apă:
150g sare
250-300g miere
100g făină de secară
Condimente:
frunze de coacăz negru
frunze de vişin
frunze de mentă
Mod de preparare:
Pasul 1: În funcţie de cantitatea de mere pe care o folosiţi adaptaţi toate ingredientele. Astfel merele se spală foarte bine şi se pregătesc pentru murat. Se aleg mere sănătoase si se taie in patru, fara samburi.                                                                                                                                                              Pasul 2: Pregătiţi, spălând vasul în care vor fi puse la murat, de preferat borcane mari de sticlă. Pe fundul borcanului se aşează câteva frunze de coacăz apoi un rând de mere, peste care un rând de frunze de vişin şi iar un rând de mere, un rând de frunze de mentă şi din nou un rând de mere. Deasupra puteţi pune un mix din frunzele rămase. Puteţi pune şi 2 3 crenguţe de mentă.
Pasul 3: Pregătim saramura prin fierberea apei împreună cu celelalte ingrediente care se dizolvă.  Se lasă la răcit iar când este călduţă se toarnă în borcan peste amestec. Peste mere se pune un disc şi o greutate iar important este ca în perioada muratului  discul să fie tot timpul acoperit. Ca disc puteţi folosi o farfurioară care să încapă în borcan. Merele se murează în 4-6 săptămâni.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!