Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. În fiecare toamnă ne
pregătim pentru iarnă cu diverse sucuri de legume şi murături cu care ne
încărcăm cămara. Anul acesta înceară să pui la murat şi fructe. Merele
sunt foarte gustoase nu doar crude ci şi murate.
Reţetă de mere murate |
Ingrediente:
Saramura- la 10l de apă:
150g sare
250-300g miere
100g făină de secară
250-300g miere
100g făină de secară
Condimente:
frunze de coacăz negru
frunze de vişin
frunze de mentă
frunze de vişin
frunze de mentă
Mod de preparare:
Pasul 1: În
funcţie de cantitatea de mere pe care o folosiţi adaptaţi toate
ingredientele. Astfel merele se spală foarte bine şi se pregătesc pentru
murat. Se aleg mere sănătoase si se taie in patru, fara samburi. Pasul 2: Pregătiţi, spălând vasul în care vor fi puse la murat, de preferat
borcane mari de sticlă. Pe fundul borcanului se aşează câteva frunze de
coacăz apoi un rând de mere, peste care un rând de frunze de vişin şi
iar un rând de mere, un rând de frunze de mentă şi din nou un rând de
mere. Deasupra puteţi pune un mix din frunzele rămase. Puteţi pune şi 2 3
crenguţe de mentă.
Pasul 3:
Pregătim saramura prin fierberea apei împreună cu celelalte ingrediente
care se dizolvă. Se lasă la răcit iar când este călduţă se toarnă în
borcan peste amestec. Peste mere se pune un disc şi o greutate iar
important este ca în perioada muratului discul să fie tot timpul
acoperit. Ca disc puteţi folosi o farfurioară care să încapă în borcan.
Merele se murează în 4-6 săptămâni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.