Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Aceasta
reteta o incadrez la categoria experiment in bucaratie. E o reteta pot sa zic interesanta insa
la otet si cum imi place sa testez m-am pus pe treaba. Pepepeni au un gust foarte bun de dulce acrisor,
sper sa se tina foarte bine pana la iarna.
Pepene galben la otet |
pentru 2 borcane de 700 gr
-1 pepene galben 1,400 gr fara samburi
-300 ml otet
-600 ml apa
-100 gr zahar
-5 cuisoare
-scortisoara
-1 radacina de hrean
-1 lingurita boabe piper
-1 pepene galben 1,400 gr fara samburi
-300 ml otet
-600 ml apa
-100 gr zahar
-5 cuisoare
-scortisoara
-1 radacina de hrean
-1 lingurita boabe piper
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca otetul cu apa se pun
condimentele si se pune oala la fiert timp de ~5 minute la foc mic dupa
care se ia oala de pe foc si se lasa sa stea timp de o ora.
Intre timp pregatim pepenele care se spala se taie in doua se curata de seminte si se coaja apoi se taie bucati in cuburi. Se pune peste otet se adauga si zaharul si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand devine usor trasparent, nu dureaza foarte mult dupa care se aseaza in borcane, am pus si fire subtiti de hrean printre pepene si toarna otetul si se pun capacele.
Se sterilizeaza timp de ~10 min intr-o oala cu apa.
Intre timp pregatim pepenele care se spala se taie in doua se curata de seminte si se coaja apoi se taie bucati in cuburi. Se pune peste otet se adauga si zaharul si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand devine usor trasparent, nu dureaza foarte mult dupa care se aseaza in borcane, am pus si fire subtiti de hrean printre pepene si toarna otetul si se pun capacele.
Se sterilizeaza timp de ~10 min intr-o oala cu apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.