Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adaugi reteta ta. n zilele de post, asta e
rețeta simplă și rapidă care-ți trebuie. Fără grăsimi,
doar legume proaspete. Orez cu tofu, legume și sos de soia, este o reteta
traditionala japoneza.
Orez cu tofu, legume și sos de soia |
Ingrediente:
1 cană de orez rotund
1 vârf de cuțit de sare
1 linguriță de zahăr
1 lingură de oțet de orez
150 gr de tofu tăiat cubulețe
2 cepe tocate mărunt
1 morcov tăiat rondele
1 dovlecel tăiat cubulețe
1 roșie tocată mărunt
1 lingură sos de soia
1 lingură ulei de măsline
1 vârf de cuțit de sare
1 linguriță de zahăr
1 lingură de oțet de orez
150 gr de tofu tăiat cubulețe
2 cepe tocate mărunt
1 morcov tăiat rondele
1 dovlecel tăiat cubulețe
1 roșie tocată mărunt
1 lingură sos de soia
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Mai întâi fierbi orezul la aburi. Când e gata, îl pasezi cu o
furculiță, apoi îl amesteci cu oțetul în care ai dizolvat sarea și
zahărul.
După aceea călești ceapa într-o lingură de ulei de
măsline. Când s-a făcut transparentă, torni lingura de sos de soia și
lași câteva minute la fiert.
Următoarea, e roșia. După ea, la cinci minute, vin dovlecelul și brânza tofu.
Când s-a înmuiat dovlecelul, adaugi morcovii și mai fierbi totul cinci minute – morcovii trebuie să rămână crocanți.
La
final, pui sos de suia si barza tofu cu legume peste orez. Poftă
sănătoasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.