Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Dulceață de pepene

Retete si gust
 - Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.      Dulceața din coji de pepene roșu este o delicatesă care pe mulți îi face să își aducă aminte de perioada copilăriei. Deși necesită timp și răbdare pentru a tăia cojile cubulețe.
 Dulceață de pepene

Dulceață de pepene

Ingrediente:
– 1 kg coajă de pepene verde - groasa
– 1 kg zahăr
– 1,5 l apă
– zeama de la o lămâie medie
Mod de preparare:
Pentru inceput, cojile de la pepene se vor spala cu apa din abundenta, iar partea verde se va inlatura cu un cutit. Partea alba si un strat subtire de miez se vor pastra, pentru a fi taiate mai apoi in cubulete de 2 cm.
Cubuletele se pun apoi in apa rece, intr-o cratita mare si adanca, iar dupa ce sunt date la fiert acestea devin sticloase. In acel moment se scot din apa cu o sita si se dau printr-un jet de apa rece, dupa care se lasa la scurs cateva minute.
Intre timp, in apa in care au fiert „resturile” de la pepene se adauga zaharul, dupa care se pune la foc pana cand siropul se leaga. Atunci, pepenele este introdus din nou in cratita, dupa care se pune zeama de lamaie si se mai lasa sa dea in cateva clocote, dupa care focul se opreste.
Dulceata din coji de pepene se pune mai apoi in borcane, pentru a fi savurata pe tot parcursul anului.
Dulceața din coji de pepene roșu este o delicatesă care pe mulți îi face să își aducă aminte de perioada copilăriei. Deși necesită timp și răbdare pentru a tăia cojile cubulețe mici), este o dulceață foarte bună, cu un gust și o textură deosebită și unică. Dulceață din Coji de Pepene Roșu Dulceață din Coji de Pepene Roșu Dulceață din coji de pepene roșu – rețetă Ingrediente • 2 kg de coji de pepene • 1-2 kg de zahăr brut • 2.5 litri de apă • 350 ml de oțet de 6-9 grade • 2 lămâi • opțional: păstăi de vanilie Preparare Veți avea nevoie de circa 2 pepeni mari, de 6-7 kg. Luați fiecare coajă de pepene în parte, tăiați partea verde (de la exteriorul pepenelui) și aruncați-o. Păstrați doar partea albă și un strat subțire de miez, care va da dulceții un pic de culoare. Mai departe, spălați feliile bine, tăiați-le fâșii și puneți-le într-o oală cu apă care fierbe în care ați adăugat oțetul. Lăsați-le să fiarbă circa o oră, până când cojile devin transparente. Oțetul de mere are rolul de a întări cojile, pentru a nu se face fleașcă după ce fierb în dulceață. Dacă doriți ca bucățile de coajă de pepene să fie mai moi, renunțați la oțet.

Sursa: https://lataifas.ro/retete-naturiste/dulceata/74351/dulceata-din-coji-de-pepene-rosu-gustul-unic-a-copilariei/
Dulceața din coji de pepene roșu este o delicatesă care pe mulți îi face să își aducă aminte de perioada copilăriei. Deși necesită timp și răbdare pentru a tăia cojile cubulețe mici), este o dulceață foarte bună, cu un gust și o textură deosebită și unică. Dulceață din Coji de Pepene Roșu Dulceață din Coji de Pepene Roșu Dulceață din coji de pepene roșu – rețetă Ingrediente • 2 kg de coji de pepene • 1-2 kg de zahăr brut • 2.5 litri de apă • 350 ml de oțet de 6-9 grade • 2 lămâi • opțional: păstăi de vanilie Preparare Veți avea nevoie de circa 2 pepeni mari, de 6-7 kg. Luați fiecare coajă de pepene în parte, tăiați partea verde (de la exteriorul pepenelui) și aruncați-o. Păstrați doar partea albă și un strat subțire de miez, care va da dulceții un pic de culoare. Mai departe, spălați feliile bine, tăiați-le fâșii și puneți-le într-o oală cu apă care fierbe în care ați adăugat oțetul. Lăsați-le să fiarbă circa o oră, până când cojile devin transparente. Oțetul de mere are rolul de a întări cojile, pentru a nu se face fleașcă după ce fierb în dulceață. Dacă doriți ca bucățile de coajă de pepene să fie mai moi, renunțați la oțet.

Sursa: https://lataifas.ro/retete-naturiste/dulceata/74351/dulceata-din-coji-de-pepene-rosu-gustul-unic-a-copilariei/
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!