Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Clătitele japoneze. Sunt cele mai pufoase clătite, nu există
îndoială! Nu necesită ingrediente deosebite sau o pregătire specială.
Clătitele japoneze se fac puțin diferit, însă nu sunt deloc complicat de
făcut!
Clătitele japoneze |
INGREDIENTE:
1 ou + 1 gălbenuș
2 linguri zahăr
2 linguri lapte
1 linguriță ulei
2 linguri făină
1/3 linguriță praf de copt esență vanilie
1 lingură ulei un praf sare
o lingură unt
o lingură miere
zahăr pudră
MOD DE PREPARARE:
Combină gălbenușul cu o lingură de zahăr, apoi adaugă uleiul și laptele, apoi făînă, esență de vanilie și un praf de sare.
Separat,
bate cele două albușuri cu o lingură de zahăr, până când albușurile se
țîn bine de tel. Combină cele două compoziții cu țelul, cu mișcări
liniare stânga-dreapta sau cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.
Frige
clătitele într-o tigaie antiaderenta unsă cu o picătură de ulei și
acoperă-le cu un capac, lăsându-le la foc cât mai mic. Întoarce
clătitele când se rumenesc și mai lasă-le până când sunt uniform gătite.
Servește clătitele japoneze cu unt, dulceață, fructe, frișcă, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.