Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Nu degeaba se spune că nu-i legumă mai bună ca porcul. Cine are poftă de o ciorbiţă de porc, dar să şi gătească, atunci îi vor fi utile următoarele 11 reţete de ciorbă de porc.
Cirbita de porc |
1. Ciorbă de porc ţărănească
1. Ciorbă de porc ţărănească |
Ingrediente:
doua oase de porc
doua cepe micute
o felie de telina
jumatate de ardei kapia
jumatate ardei gras galben
jumatate gogosar
un morcov mai marisor
3 rosii
1/2 lingurita boia de ardei
2 foi dafin
2 catei usturoi
putin cimbru
sare
piper
300 gr smantana
leustean
patrunjel
fidea cu ou – rosiile.
zeama de lamaie – pentru acrit
Mod de preparare:
Pune oasele de porc la fiert in 3-4 l apa cu putina sare.
Lasa la foc mic sa fiarba aproximativ o ora , spumeaza mereu.
Intre timp curata si toaca legumele, ceapa, ardeiul, gogosarul –
cubulete, telina pe razatoarea cu ochiuri mari, morcovul felioare
subtiri, rosiile decojeste-le si
toaca-le pe un tocator de lemn.
Adauga in ciorba pentru inceput morcovul si ceapa, lasa sa fiarba 10-15
minute apoi adauga si restul legumelor - cu exceptia
rosiilor - si foaia de dafin.
Mai lasa la fiert 10 minute apoi adauga si rosiile. Intre timp scoate
din oala oasele de porc, lasa-le la racit si dezoseaza-le. Adauga in
ciorba carnea de pe ele .
Pune si rosiile tocate, mai lasa 5 minute si adauga o mana de fidea.
Potriveste gustul de sare si piper, adauga si boiaua.
Intr-un bol amesteca smantana cu o lingurita pasta de leustean, patrunjel verde, zeama de lamaie,
si ia cu polonicul din ciorba fierbinte omogenizand si aducand amestecul
la o temperatura apropiata de a ciorbei. Toarna-l in oala cu ciorba si
lasa sa mai dea un clocot.
Usturoiul piseaza-l si pune-l intr-o strecuratoare. Pune si putin cimbru
maruntit. Ia cu polonicul din ciorba fierbinte, de vreo 3-4 ori si
toarna peste usturoiul pisat tinand strecuratoarea deasupra ciorbei.
Trebuie doar sa dea un gust aparte ciorbei, nu-l adauga in oala.
2. Ciorbă de porc ardelenească
2. Ciorbă de porc ardelenească |
Ingrediente:
500 gr carne porc
70 gr orez
1 morcov mare
1 ceapa mare
1 bucata telina
1 bucata pastarnac
1 radacina mica patrunjel
1 /2 ardei gras
200 ml smantana
1 lingura rasa faina
1 lingura buna de tarhon tocat
1/4 legatura patrunjel
sucul de la 1/2 lamaie
2 linguri ulei
sare, piper
Mod de preparare:
Se taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu,
pentru 45 minute in 2 l apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa
se spumeaza.
In uleiul incins adaugam ceapa tocata fin, morcovul, telina, patrunjelul
radacina si pastarnacul date pe razatoarea mare, plus ardeiul taiat
cubulete. Se calesc la foc mic pentru 10 minute, pana legumele se
inmoaie un pic.
Se adauga zarzavaturile in supa, plus piper si 1 lingurita de sare si se
mai fierbe inca 15-20 minute. Se da apoi focul la mic astfel inca supa
sa nu mai clocoteasca.
In acest timp, orezul se fierbe separat si apoi se scurge.
Smantana se freaca cu faina si apoi se dizolva cu 5 polonice supa
fierbinte, adaugate pe rand. Apoi se toarna smantana incet in oala cu
supa, amestecand continuu pentru a nu se branzi.
Se adauga tarhonul tocat si suc de lamaie dupa gust si se mai lasa 10 minute pe foc foarte mic. Se gusta de
sare.
Se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt in ciorba de porc si se stinge focul.
3. Ciorbă de porc moldovenească
3. Ciorbă de porc moldovenească |
Ingrediente:
700 g carne de porc
450g cartofi
1 morcov mare
1 ceapă mare
1 radacina de patrunjel
400 g rosii coapte – decojite
3 linguri bulion
2 linguri mari ulei
1 l zeama de varza
frunze de leustean
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Calim usor ceapa tocata impreuna cu morcovul taiat rondele. Punem apoi carnea taiata si ea in cuburi la calit,
doar pana isi schimba culoarea si devine alba.
Mutam apoi continutul din tigaie intr-o oala cu apa fierbinte si lasam
sa fiarba impreuna cu o radacina de patrunjel, frunzele de leustean,
rosiile tocate marunt - aruncam semintele acestora si bulionul.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam cartofii taiati cuburi potrivite.
Cand s-au fiert toate turnam zeama de varza fiarta in prealabil si lasam sa fiarba impreuna inca 5 minute.
Servim ciorba calda, cu patrunjel verde si putina smantana.
4. Ciorbă de porc cu cartofi
4. Ciorbă de porc cu cartofi |
Ingrediente:
2 kg cartofi
400-500 gr carne porc cu os
2 cepe
2 ardei
2 morcovi mai mari
1 conserva rosii cuburi in suc de rosii
1 varza mica
delikat
3 cuburi concentrat de vita
tarhon
patrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea am spalat-o bine si am tinut-o in apa rece putin, apoi am taiat-o
in bucati mici. Morcovii i-am taiat rondele mai grosute si ceapa
fideluta.Carnea, ceapa si morcovii i-am pus in oala la calit cu f putin
ulei.
Dupa ce s-au calit am adaugat apa pana la jumatate si am lasat sa fiarba 20-25 min, pana cand carnea a fost fiarta.
Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat bucatele, ardeii fidelute,
varza fideluta si dupa ce a fost fiarta carnea le-am adaugat pe toate in
oala, am pus si conserva de rosii, cele 3 cuburi de vita, putina sare,
piper si am adaugat apa cat sa fie de consistenta unei ciorbe.
Am lasat sa fiarba inca vreo 20 min, pana cand au fost gata cartofii si varza.
Se gusta si daca e nevoie se mai aduga delikat de legume sau sare dupa
gust. Cand e gata se adauga tarhonul si patrunjelul verde tocat marunt
si se mai da 2-3 clocote.
5. Ciorbă de oase de porc
5. Ciorbă de oase de porc |
Ingrediente:
2 morcovi
1 pahar orez
2 cepe
2 ardei gras
1 telina
sare
1l bors acru
ardei iute
1 legatura leustean
carne/oase de porc
1 pastarnac
1 lingura delicat de legume
Mod de preparare:
Se spala carnea si se pune la fiert.Dupa ce da in clocot se arunca prima
apa! Intre timp se pune la fiert ceapa,morcovul,telina,ardeiul si
pastarnacul tocate cubulete,apoi se adauga si orezul. Dupa ce au fiert
legumele adaugam bucatile de carne ,mai asteptam vreo 10 minute dupa
care adaugam borsul,delicatul,sarea,ardeiul iute si leusteanul tocate
marunt . Mai lasam putin la fiert si ciorbica poate fi servita!
6. Ciorbă de porc cu smântână şi tarhon
6. Ciorbă de porc cu smântână şi tarhon |
Ingrediente:
1 kg carne de porc
1/2 telina
2 ardei
200 ml smantana
2 galbenusuri
100 gr orez
1 ceapa
2 morcovi
tarhon
3 lg otet
vegeta, piper
Mod de preparare:
Ciorba de porc cu tarhon si smantana este o mancare traditionala ce
poate fi servit la orice eveniment. Intai se spala carnea de porc si se
taie cuburi. Se pune la fiert in 4 l de apa, se ia spuma de cate ori
este nevoie. Dupa o ora se adauga legumele tocate si se mai lasa 20 de
minute sa fiarba. Se adauga orezul spalat in mai multe ape, vegeta si
piper dupa gust. Se stinge focul cand este fiert orezul, se amesteca
smantana cu galbenusurile, tarhonul tocat marunt si otetul si se pune
peste ciorba.
7. Ciorbă de porc şi pui
7. Ciorbă de porc şi pui |
Ingrediente:
700-800 g oase garf de porc;
5 cobii de la pulpele de pui;
2-3 cepe;
4 cartofi;
1/2 ţelina;
2-3 morcovi;
1 păstârnac;
cam 1 L borş;
sare.
Mod de preparare:
Se pun la fiert oasele de porc, se spumează de câteva ori după care se adaugă cobiile de pui.
Se spală, se curăţă, se toacă legumele.
Se scot oasele, se strecoară supa şi se pun legumele la fiert, la foc mai mic.
Se pun oasele înapoi să fiarbă împreună cu legumele şi sarea;
înainte de a adăuga legumele, strecor supa pentru că nu se ia bine toată spuma cu ajutorul spumierei.
Spre sfârşitul fierberii se adaugă borşul, iar după 15 minute, ciorba e
gata. Puţină verdeaţă şi un ardei iute...
8. Ciorbă de porc şi vită
8. Ciorbă de porc şi vită |
Ingrediente:
600-700 g carne macră de porc ;
1 kg oase de vită;
2-3 morcovi;
1 păstârnac;
1/2 ţelină;
2 cepe;
2 ardei;
3-4 cartofi;
1 lămâie;
sare.
Mod de preparare:
Pentru început se pun la fiert oasele de vită. În acest timp se spală legumele, se toacă. Carnea se spală, se taie cubuleţe.
După ce au fiert bine oasele îmi place să strecor supa, chiar dacă iau
spuma de câteva ori, mi se pare că nu-i destul de limpede. După ce o
strecor, pun oasele înapoi adaug carnea de porc, iau spuma, apoi adaug legumele: ceapa, morcovii, ţelina,
păstârnacul, cartofii iar ardeii îi pun la fiert mai spre final. După ce
au fiert legumele, scot oasele de vită, "lustruiesc" ce mai e pe ele,
scot măduva şi ce-a rezultat pun înapoi în ciorbă. La final se adaugă
zeama de lămâie şi se mai lasă
vreo 10 minute la foc mic.
Scoate oasele după ce au fiert legumele şi le
aruncă.
În momentul servirii, se pune verdeaţă.
9. Ciorbă de perişoare de porc
9. Ciorbă de perişoare de porc |
Ingrediente:
600-700 gr carne de vita sau amestecata
-ceapa
-ardei rosu
-telina
-morcov
-orez
-un ou
-patrunjel
-pasta de tomate
-piper /cimbru
Mod de preparare:
Punem legumele intr-o oala in care am pus apa la fiert si le lasam cam
40-50 de minute pe foc.Facem mingiute de carne din amestecul de vita,
orez, ou, condimente, le adaugam in supa , dam focul mic si le mai lasam
cam 30-40 minute.Spre sfarsit, acrim cu bors sau sare de lamaie ,facem
cateva zdrente de ou si adaugam verdeata.
10. Ciorbă de porc cu legume
10. Ciorbă de porc cu legume |
Ingrediente:
800 gr carne porc pulpa
100 ml ulei
1 ceapa
1 ardei
1 patrunjel radacina
1 felie telina radacina
1 cana mazare verde congelata
1 rosie
1 lingura pasta rosii
2 morcovi
2 cartofi
2 tulpini telina
1/2 lingurita pasta iute de ardei
marar verde
patrunjel verde
sare
Mod de preparare:
Legumele, se curata, spala si se taie cuburi .Ceapa trebuie tocata mai marunt.
Caliti radacinoasele ceapa , ardeiul in ulei 4-5 minute intr-o oala incapatoare.
Adugati carnea taiata cuburi potrivite ,marar tocat, 3-4 l apa si sare .
Am fiert in oala sub presiune 30 min din momentul in care a inceput sa fasaie.
Am pus apoi oala sub jet de apa rece
Am deschis supapa de siguranta cu grija si apoi am scos capacul .
Am pus rosia tocata , mazarea verde , telina apio si am mai dat un clocot.
La sfarsit am acrit cu pasta de rosiii diluata cu apa si pasta de ardei.
Serviti ciorba asezonata cu patrunjel verde.
11. Reţetă ciorbă de porc cu smântână şi usturoi
11. Reţetă ciorbă de porc cu smântână şi usturoi |
Ingrediente:
00 gr muschi de porc
1 ardei iute
2 foi de dafin
2 linguri otet
1 gogosar rosu murat
2 morcovi
1 ceapa
2 linguri de orez
6 catei de usturoi
200 gr smantana
2 linguri faina
delikat, piper, boia
frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Carnea se taie fasii subtiri si se pune la fiert. Ceapa se toaca marunt
si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea fiarta, ardeiul iute tocat
si trei litri de apa. Se adauga apoi morcovul dat pe razatoarea cu
gauri mici, gogosarul murat tocat marunt, foile de dafin, otetul si
orezul. Se condimenteaza si se lasa la pe foc. Cand orezul s-a fiert se
adauga smantana amestecata cu faina. Se mai condimenteaza daca este
nevoie si se mai lasa doua minute la fiert. Stingem focul si adaugam
usturoiul dat prin presa si patrunjelul tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.