Daca salata de vinete este savurata cu placere vara, o reteta delicioasa de patlagele cu carne este mancarea de vinete cu carne.
Vinete cu carne |
- 600 g carne,
- 3 vinete mijlocii,
- 2 linguri de untura,
- o lingura de bulion
- un ardei gras, sare.
Mod de preparare:
- 3 vinete mijlocii,
- 2 linguri de untura,
- o lingura de bulion
- un ardei gras, sare.
Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu o lingura de untura.
Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se pune sare si putina apa calda.
Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda.
Se taie cateva vinete, fara sa se curete de coaja, in bucati potivite.
Se oparesc cu apa sarata, in care se lasa sa stea 10 minute.
Se storc apoi bine cu mana si se pun intr-un servet sa se scurga.
Se infierbanta untura intr-o tigaie, se pun vinetele sa se rumeneasca putin si se asaza apoi in cratita cu carne.
Se adauga sare, daca este necesar, apoi o lingura de bulion de rosii indoit cu apa, si un ardei gras taiat marunt.
Se dau la cuptor.
Cand mancarea este gata, se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.