La reteta de pizza rapida, sincer sa fiu am fost sceptic
pana in momentul in care am gustat-o - se prepara parca prea simplu si
banal, cu ingredientele de baza pe care sigur le aveti in casa. A durat doar putin pana s-a copt.
Pizza rapida |
Ingrediente
Lapte 200 ml
Faina alba 200 ml
Oua 1 buc
Ulei 1 linguri
Sare 0.5 lingurite
Cascaval clasic 100 g
Sunca de pui 100 g
Porumb conservat 3 linguri
Ardei gras 1 buc
Mod de preparare:
Pas 1
Se pun in mixer urmatoarele ingrediente - laptele, faina, oul, uleiul si sarea.
Pas 2
Se inchide ermetic mixerul si se agita bine compozitia.
Pas 3
Turnati aluatul din mixer in tava de silicon rotunda, nu trebuie s-o ungeti cu nimic, doar sa fie curata.
Pas 4
Puneti ingredientele de pizza peste aluatul turnat in tava. Am pus
mai intai sunca de pui si porumbul, apoi am presarat ardei taiat
fideluta. Nu va speriati daca se
afunda in aluat, asa si trebuie.
Pas 5
Asta-i toata pizza, va ia maxim 10 minute tot procesul.
Pas 6
Puneti tava pe gratarul cuptorului preincalzit la temperatura
medie spre mica. Tavile de silicon nu se pun la temperatura maxima.
Pas 7
Dati cascavalul prin razatoare, si peste 10 min de cand ati pus
pizza la cuptor, scoateti usor gratarul cu tava, presarati cascavalul si
puneti la loc la cuptor.
Pas 8
Lasati la cuptor pana se rumeneste bine. Apoi scoateti tava cu tot
cu gratar de la cuptor, lasati sa se racoreasca putin, veti observa ca
la copt se umfla putin apoi cand se raceste se dezumfla.
Pas 9
Scoateti pizza pe o farfurie si serviti cu sosul de rosii. Delicioasa!
Succes si pofta buna!
Succes si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.