Pilaf de orez cu legume si carne. Cum se prepara pilaful gustos?
Ce tip de orez alegem? Care e diferenta intre risotto si orez pilaf? Orez pilaf este o mancare complexa, sanatoasa si foarte gustoasa, populara in multe parti ale globului pamantesc.
Pilaf cu carne |
- 600 g carne
- sare, piper negru macinat, chimion
- 1 lingurita cu varf de boia dulce
- 100 ml ulei
- 300 g orez
- 500g ceapa
- 2 morcovi
- o capatana intreaga de usturoi
- 1 ardei
- 200g fasole verde congelate
- 150g boabe de porumb
- 300 g ciuperci proaspete
Mod de preparare:
Am spalat
orezul cu bob lung in 5 ape reci pana ce ultima apa a ramas limpede.
L-am lasat la inmuiat in aceasta apa timp de o ora.Am spalat, curatat si taiat legumele. Ardeiul l-am tocat cubulete, ciupercile in sferturi, ceapa solzi si morcovul rondele.
Am taiat capatana de usturoi in doua.
Am nivelat stratul de orez crud de la suprafata si am infipt in el cele doua jumatati ale capatanii de usturoi cu taietura in jos. Cu coada unei linguri de lemn am intepat din loc in loc continutul oalei, pana la fund, creand niste canale prin care sosul urca pana la suprafata. Sosul va aroma si condimenta stratul de orez de sus.
Am adaugat apa fierbinte cat sa acopar usor stratul de orez. Am sarat ca lumea cu 1 lingurita de sare. NU am amestecat!! Am asezat capacul peste oala bine inchis ca sa se formeze aburi sub el si am redus focul la minimum. Am cronometrat 18-20 minute de gatire – suficiente orezului. Orezul s-a umflat, a absorbit lichidele din jur iar usturoiul s-a inmuiat. Am stins focul. Am scos cele doua capatani de usturoi si am eliberat cateii din ele. I-am pus inapoi in oala, peste orez.
Am amestecat delicat cu spatula in oala cu orez si carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.