Mâncarea are un gust și o delicatețe desăvârșită,
și apoi, e chiar perfectă. Gătit într-un
sos delicat de smântână, parfumat cu vin și cu aroma robustă a
ciupercilor, pieptul de pui nu va fi deloc uscat, ci fraged și delicios.
Piept de pui cu ciuperci și smântână |
Ingrediente:
- 250 de grame piept de pui
- 50 de grame de ceapă
- 250 de grame de ciuperci proaspete
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 75 ml. vin alb sec
- 100 ml. supă de pui concentrată
- 150 grame smântână pentru gătit
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță măghiran uscat
- sare și piper
- pătrunjel verde pentru final
Mod de preparare:
1. Condimentați cu sare și piper pieptul de pui tăiat în fâșii egale. Tocați fin ceapa și usturoiul, curățați bine ciupercile și tăiați-le în sferturi sau jumătăți, după cât de mari sunt. 2. Încingeți pe foc iute o tigaie de mărime medie, adăugați 1 lingură de ulei și rumeniți rapid pieptul de pui pe toate părțile. Odată rumenite, fâșiile de piept de pui se scot într-o farfurie și se păstrează la cald.3. În aceeași tigaie se adaugă restul de ulei, se reduce focul la mediu-mic și se călesc ceapa și usturoiul, adăugând de la început un praf de sare, pentru a elimina cât mai rapid apa din legume. După ce ceapa începe să se înmoaie, se adaugă ciupercile, se amestecă și se călesc în continuare până ce se înmoaie și acestea.
4. Se adaugă înapoi în tigaie pieptul de pui rumenit, cu tot cu sucul pe care l-a lăsat în farfurie, se mărește focul și se adaugă vinul alb, tot deodată. Se fierbe la foc iute până ce vinul aproape că se evaporă complet, apoi se presară măghiranul și boia.
5. Se adaugă supa de pui și smântâna și se fierbe totul până ce sosul se îngroașă puțin.
6. La final, se potrivește gustul sosului de sărat și piperat și se presară cu pătrunjel verde tocat.
Acest piept de pui cu ciuperci și smântână se servește cald, are un gust minunat și se potrivește tare bine cu orezul fiert.
Poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.